Vajinismus tedavi süresi nedir

Vajinismus tedavi süresi nedir

Her kadının vajinismus olma nedeni farklıdır. Bu yüzden uygulanan tedavilerin süresi öncelikli olarak nedene bağlı olarak değişebilir. Ama öncelikle bilinmesi gereken yılların birikimi ile oluşanvajinismus 15 dk da ya da 2 günde tedavi edilemez.

Ortalama tedavi süresi 4-7 gündür.  Yapılan ilk görüşme veyüzeysel jinekolojik muayene sonrasında vajinismusun şiddeti ve aşağı yukarı tedavinin kaç seans süreceği çiftlere söylenebilmektedir.

Seans sıklıkları ise hastalarımızın iş hayatları, aile düzenleri, merkezimize gelebilme durumlarına göre ayarlanabilmektedir.

Ankara’da yaşayan ve çalışan hastalarımızla genellikle günaşırı olarak görüşürüz. Şehir dışından  gelecek olan hastalarımıza ise Ankara’da ortalama olarak 5 ila 7 gün kalabilecek şekilde kendilerini ayarlamalarını önermekteyiz.

Şehir dışından gelen hastalarımızın gerektiği takdirde seanslarını aynı gün içinde sabah ve akşam  görüşmeleri olarak düzenlememiz gerekli olabiliyor..

Zaman kaybı olmaması açısından tedavilere adet dönemi bitiminde başlamak daha uygundur.

Vajinismus bir “erteleme-kaçınma hastalığı”dır. Çeşitli mazeretlerle tedavi sürekli ertelenir.Sürekli ertelemek için bir neden vardır.

Tedaviden kaçınan hastalar tedavi programından sonra vajinismustan kurtulduklarını görürler ve  hep aynı sonuca ulaşırlar ‘ Keşke daha önce gelseydik, bu kadar beklemeseydik...

Eşlik eden psikyatri ile ilgili bir hastalık varlığında örneğin; takıntılı düşünceler, tekrarlayan el yıkamalar, aşırı boyutta hastalanma ve ölme korkusu, ağır depresyon gibi durumlarda tedavi süresi uzayabilir. Bu gibi durumlarda gerekli görülürsepsikyatri uzmanından destek istenebilir.

Vajinismus tedavisinde hastanın tedaviye istekli olması, verilen ödevlerini eksiksiz yapması ve doktoruna olan güveni tedavi süresini oldukça kısaltmaktadır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yasemin Yıldız

Op. Dr. Yasemin YILDIZ, 1973 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Şanlıurfa’da tamamlamıştır. Lisans eğitimine başlamış olduğu Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1997 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2000 yılında Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtisas eğitimine başlamıştır ve 2004  yılında eğitimini tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Normal Doğum ve Sezaryen, Tüp bebek, Jinekolojikhastalıklar ve cerrahisi ile ilgili bölümlerde uzman doktor olarak görev yapmıştır. 2008 yılında Holistik Cinsel Terapi eğitimini tamamlamasının ardından 2008 yılından beri spesifik olarak Vajinismus tedavisi ile ilgilenmekte ve bu alanda teorik ve pratik alanda çalışmalarını sür ...

Etiketler
Vajinismus tedavi suresi
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube