Vajinismus muyum?

Vajinismus muyum?

Vajinismus sorunu yaşayan kadınlar, uzun bir süre başlarına gelenin ne olduğunu anlayamazlar. Bunun geçici bir durum olduğunu düşünürler.Genellikle düğün sonrası ilk cinsel birleşme, yorgunluk, stres, adet görme nedeniyle geciktirilir. Kadının korkusu giderek artar, sürekli bir erteleme davranışı içine girilir.

Özellikle balayında başıma bir şey gelirse, çok kanamam olursa,kilitlenirsem yakınlarda hastane var mı? diye düşünceler oluşur. Otelde kalınıyorsa burada rezil olmayayım evimize gidince yaparız kararı alınır. Eve dönülünce ise erteleme ve kaçınma davranışı devam eder, düzenimiz otursun!, hafta sonu yapalım!,bayramdan sonra deneyelim! tatile gidip gelelim vs....

Bu arada kadın bende bir sorun var, vajinamda bir anormallik olabilir, benim vajinam küçük, bende cinsel isteksizlik var gibi düşünceler içine girer. Vajinismus sorunu yaşayan çiftlerde bir süre sonra erkeklerde de cinsel sorunlar başlar. Daha önceleri bir sorunu olmayan erkekte de cinsel isteksizlik, ereksiyon sorunları ortaya çıkabilir.

İnternet bilgileri genelde bu çifti yanlış bilgilerle daha da çıkmaza sokar. Hipnoz tedavileri, 15 dk 'da tedavi, üç gündevajinismusa son şeklindeki söylemler hastaların uzun süre doğru tedaviyi almalarını engeller.

Vajinismus bizim kültürel hastalığımızdır, yeni evli bir çift ilk bir ay cinsel birleşme denemelerinde başarısız oluyorsa mutlaka doktora başvurmalıdır.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yasemin Yıldız

Op. Dr. Yasemin YILDIZ, 1973 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Şanlıurfa’da tamamlamıştır. Lisans eğitimine başlamış olduğu Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1997 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2000 yılında Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtisas eğitimine başlamıştır ve 2004  yılında eğitimini tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Normal Doğum ve Sezaryen, Tüp bebek, Jinekolojikhastalıklar ve cerrahisi ile ilgili bölümlerde uzman doktor olarak görev yapmıştır. 2008 yılında Holistik Cinsel Terapi eğitimini tamamlamasının ardından 2008 yılından beri spesifik olarak Vajinismus tedavisi ile ilgilenmekte ve bu alanda teorik ve pratik alanda çalışmalarını sür ...

Etiketler
Vajinismus tedavisi
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube