Vaginismus ve botoks

Vaginismus ve botoks

Vaginismus tedavisinde son dönemlerde botoks ile tedavi daha popüler olmaya başladı. Botoks yapılırken kullanılan madde bir çeşit zehirdir. Etkisini sinir dokusunu  tahrib ederek gösterir. Bu nedenle o sinirin uyardığı kaslar felç olur.Bu felç geçicidir . 4-6 ay içinde sinir lifleri yenilenir ve kaslardaki bu felç durumu ortadan kalkar.Botoksun yüz kırışıklıklarını düzeltme etkiside bu şekildedir ve geçici bir durumdur.

Vaginismus vagen kaslarının aşırı derecede kasılması ve ağrı ile birlikte ilişkiye müsaade etmemesi durumudur. Eşler arası büyük sorunlara yol açmaktadır.

Tedavi yöntemleri arasına botoks son zamanlarda katılmıştır. Vagen kaslarının spazmını engellemek için geçici felç oluşturan bu toksinin uygulanması ile ilişkinin temini fikri oluşmuş ve başarılı sonuçlar alınmıştır.

Toksin vagen kaslarına uygulanır. Etkisini bir hafta içinde göstermeye başlar. Ancak uygulamadan sonra ilişki denemesi 2 hafta sonra yapılmalıdır.Vagen kaslarındaki bu gevşeklik ortalama 4 ay sürer, sonra düzelir. Bir kere ilişki oluştuktan sonra genellikle sorun çözülmekte ve yeniden ilaç kullanımı gerekmemektedir.

Hafif alkol ve sakinleştiriciler ilk ilişki öncesi faydalı olur.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Turgay Karakaya

Etiketler
Vaginismusun botoks ile tedavisi nasıldır
Op. Dr. Turgay Karakaya
Op. Dr. Turgay Karakaya
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube