Tüp bebekte yeni düzenleme : tüp bebek kolaylaşıyor mu?

Tüp bebekte yeni düzenleme : tüp bebek kolaylaşıyor mu?

Çocuk yapmak isteyen ve tüp bebekten başka çaresi olmayan çiftlere SGK Sağlık Uygulama Tebliğinden müjdeli haber geldi. 

Önceki evliğinde çocuk sahibi olmuş kişiler yeni evliliğinden tüp bebek yapmak istediklerinde SGK engeli ile karşılaşmakta idi.  Yapılan değişiklikle bu çiftler de tüp bebek yaptırırken SGK dan yaralanabileceklerdir. Önceki uygulamada önceki evliğinde çocuk sahibi olanlar tüp bebek ücretlerini tamamını kendi imkanları ile karşılamaları gerekirken yeni uygulama sayesinde belirli bir katılım apayı ödeyerek ve tüp bebek gerklidir raporu aldıktan sonra SGK dan yararlanarak tüp bebek yaptırabileceklerdir.

Tüp Bebek yaptırırken SGK dan kimler yararlanabilir?

1.Tüp bebek yaptıracak bayanın 23-39 yaşları arasında olmalı

2.Evli çiftlerden en az birisi genel sağlık sigortası kapsamına bağlı olmalı.

3.Devlet kurumlarından tüp bebek gereklidir raporu almış olmalıdır.

4.Kadın veya erkeğin en az 5 yıl sigortalı olup 900 gün genel sigorta prim sayısını doldurmuş olması gerekiyor.

5.Son 3 yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç almamış olmasının belgelenmesi gerekmektedir.

6.Mevcut evliliğinde çocukları olmamış olması şartı da gerekiyor.

SGK dan yararlanabileceğiniz Tüp Bebek işlemi için nereden başlanmalı?

1.Daha önce herhangi bir kurumda yaptırdığınız yumurtlama takibi veya aşılama gibi işlemlerinizi belgelemeniz isteneceğinden onları toparlayın.

2.Öncelikle devlet kurumlarına bağlı hastanelere başvurup tüp bebek harici hamileleik elde edilemiyeceğinin belgelenmesi ve tüp bebek için rapor çıkartılması gerekmektedir

3.Elinizdeki tüp bebek raporu ile raporu çıkarttırdığınız kurumda, SGK anlaşmalı özel kurumlara yada Vakıf Üniversitelerine bağlı sağlık kuruluşlarına başvurarak işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

 SGK raporum var herhangi bir ücret ödeyecekmiyim?

SGK ilk üç denemeyi ödemektedir ve katılım payı ilk denemede %30 , ikinci denemede %25 ve üçüncü denemede de %20 katılım payı alınmaktadır. Bunun yanında tedavi sırasında kullanılan ilaçlardan da katılım payı alınmaktadır.

Devlet krumlarına bağlı hastanelerde başlamanız halinde katılım payı 800TL yi bulurken Vakıf Üniversitelerine bağlı veya SGK ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında katılım payı 3000-4000 TL yi bulabilmektedir.

 

 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Alper Şişmanoğlu

Op. Dr. Alper ŞİŞMANOĞLU, 1974 yılında Bulgaristan'ın Şumen kentinde doğmuştur. 1989 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmiş ve 1992 yılında Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi'nden mezun olarak lisans öncesi öğrenimini tamamlamıştır.  1999 yılında Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1999-2004 yılları arasında Marmara Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda ihtisasını almış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 2004 - 2007 yılları arasında İstanbul Alman Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapmış, Infertilite ve IVF sertifikasyon eğitimini tamamlamıştır. 2007 - 2008 yılları arasında Erzincan Asker Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nde askerlik vazifesini yerine getirmiştir.  ...

Etiketler
Sgk raporum var tüp bebekte herhangi bir ücret ödeyecek miyim
Op. Dr. Alper Şişmanoğlu
Op. Dr. Alper Şişmanoğlu
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube