Topuk kırıkları

Topuk kırıkları

Topuk kırıkları genellikle yüksekten düşme sonucu oluştuğu için kişi ciddi bir ağrı hisseder ve bunun üzerine uzmana görünme ihtiyacı duyar. Ağrının topuk kırığı olduğu röntgenle anlaşılır. Fakat bu kadar belirtili olmayan şekli de vardır. Örneğin; uygun olmayan ayakkabılarla koşu gibi sportif faaliyetler sonucu, stres kırığı dediğimiz topukta oluşan stres kırığı sonucu da ortaya çıkabilir.

Stres kırıkları çok sinsidir ve o kadar bariz bir ağrı olmaz başlangıçta ama zaman zaman ortaya çıkar ve giderek daha stabil hale gelir ağrı. Topukta oluşan ağrı kesinlikle ihmal edilmemelidir ve en kısa sürede uzmana görünülmelidir.

Stres kırığının kesin tanısı röntgenle değil, MR aracılığıyla anlaşılmaktadır.

Topuk Kırıkları Ne Kadar Sürede İyileşir

Topuk kırığı ortopedistlerin tedavi etmekte zorlandıkları konulardan bir tanesidir. Çünkü bugün için topuk kırığının ideal tedavisi ameliyattır. Komplikasyonlarından dolayı geçmiş zamanlarda ameliyattan kaçınılıyordu. Günümüzün erişmiş olduğu teknoloji ile ve uygun teknikle yapılan ameliyatlarla artık günümüzde rahatlıkla tedavi edilebilir hale gelmiştir.

Herhangi bir kemiğin kaynaması ortalama 6 haftadır. Topuk kemiğinin kaynaması da en az 6 ile 12 hafta arasında sürebilir.

Topukta oluşan basit kırıklar 6 haftada kaynamaktadır. Fakat ciddi kırıkların kaynaması topuk kırıklarında 3 aya kadar  bile sürebilir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Tahir Öğüt

Prof. Dr. Tahir ÖĞÜT, 1967 yılında Ankara'da doğmuştur. İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında derece ile tamamlamıştır. İhtisasını ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 1997 yılında Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nda Başasistanlık yapan Dr. ÖĞÜT, 1999 yılında Marmara Bölgesinde meydana gelen depremde bu görevini ilk 3 ay kadrosuz ve gönüllü olarak yapmıştır. 2001 yılında İtalya’da İlizarov Cerrahisi üzerine 1 ay, 2002 yılında Hollanda’da ayak ve ayak bileği cerrahisi üzerine 3 ay süre ile çalışmış olan Prof. Dr. Tahir ÖĞÜT, 2005 yılında Doçent, 2011 yılında ise Profesör unvanını almıştır. 2006-2007 yılları arasında Duke ...

Etiketler
Topuk kırıkları
Prof. Dr. Tahir Öğüt
Prof. Dr. Tahir Öğüt
İstanbul - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube