Topuk dikenine şok dalga tedavisi : eswt

Topuk dikenine şok dalga tedavisi : eswt

Topuk dikeni ,topuk ağrılarının en sık görülen sebebidir. Aşırı zorlanmaya bağlı olarak kendini ayak topuk kemiğinin altında sertleşme olarak gösteren ve üzerine bastıkça ağrı hissedilen ve asıl adı plantar fasciitis olan,halk arasında topuk dikeni olarak tabir edilen hastalığın başlangıç döneminde ciddiye alınmayıp ihmal edilmesi hastalığın müzminleşmesine ve tedavisinin zorlaşmasına neden olmaktadır.

Topuk dikeni hastalığı ayak tabanı zarının bir çeşit iltihabıdır.En önemli şikayeti ise ağrıdır.Ağrının özelliği,istirahatte olmayıp ancak hareket halinde ve özellikle yere basıldığı zaman oluşmasıdır. Öyle ki sabah kalkıldıktan sonra ilk adımlar atıldığı zaman ağrı hissi başlar ve bir müddet yürüdükten sonra ilk ağrının şiddeti azalır.ancak akşama tekrar ağrı başlayabilir.Ağrının yeri genelde ayak tabanı ile ayak iç bölgesi arasıdır.

Bu gibi şikayetiniz varsa vakit geçirmeden bir uzmana başvurup gerekli tedavileri erken dönemde yaptırmalısınız.

Topuk dikeninde en önemli sebep kilolu olmaktır. Ancak normal kilolularda da görülebilir.Özellikle uygunsuz kötü ayakkabılar giymek ,uzun süre ayakta kalınan işlerde çalışmak,veya yürürken topuğa veya ayak parmaklarına fazla yüklenmek gibi yürüme hataları da topuk dikenine neden olabilir.Tedavide erken dönemde doktorunuzun tavsiye edeceği ayak egzersizleri,topuk yastıkları,veya antienflamatuar bazı ilaçlar faydalı olur.

Müzminleşmiş topuk dikenine şok dalga tedavisi ESWT

Her zaman unutulmamalıdır ki ağrı çoğunlukla bir hastalık değil bir belirti veya bir uyarıdır.

Vücut dışından uygulanan "Şok dalga Tedavisi"; vücut dışında oluşturulan şok dalgaların çelik başlık vasıtasıyla vücudun istenilen bir bölgesinde odaklanmasına dayanan yeni bir tedavidir.Avrupada "Ossa-Therapy"adıyla uygulanan ve başarılı sonuçlar yaratan şok tedavi ülkemizde yeni uygulanmaya başlayan ve kısa sürede etkileri görülen bir tedavi olmuştur. Tedavi yüksek enerjili ve düşük enerjili uygulama olarak ikiye ayrılıyor.Ancak gerek başarı oranı gerekse sonuca kısa sürede ulaşaılması açısından yüksek enerjili tedavi şekli daha çok tercih edilmektedir.Yüksek enerjili uygulamalarda yüksek basınç ve on kat yüksek enerji ,tedavi edilen bölgeye1 mikro-saniye gibi bir süre içinde ulaştırılmaktadır.Yüksek enerjili uygulamalar ,tedavi seans süresin kısaltmakta ve daha yüksek başarı oranı yaratmaktadır.

Şok Tedavi ile amaç ağrıların geçici olarak giderilmesi değil kalıcı ve kesin tedavisinin gerçekleştirilmesidir.

Ağrılarımızı ciddiye alıp vakit geçirmede bir hekime danışmalıyız.böylece ağrının altındaki hastalığı erken dönemde bulup tedavi etmemiz başımıza büyük işler açmasını önlememiz mümkün olacaktır.

ESWT TEDAVİSİ BAŞKA HANGİ ŞİKAYETLERDE UYGULANIYOR

Tenisçi Dirseği,Tendonlarla ilgili rahatsızlıklar,omuz kireçlenmesi ,donuk omuz hastalıklarında başarı oranları hayli yüksektir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. İsmail Ağar

Uz. Dr. İsmail Ağar 1961 Doğumlu. 1985 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nörolöji klniğinde bir yıl süreli volanter hekim olarak çalıştı İstanbul Haydarpaşa Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Merkezi Araştırma Hastanesinde Eğitim ve araştırma görevlisi olarak Kardiovasküler Anestezi Yoğun Bakım ve Beslenme Uzmanlığı yaptı. Tıp fakültesi sonrasında Akupunktur, Mezoterapi ve Medikal Estetik dallarında çalışmaya başladı. Pariste Mezoterapi yönteminin mucidi Dr Pistor ile mezoterapide yeni uygulanacak ilaçlarla mezoterapinin geliştirilmesi konusunda çalıştı. Yine Pariste Medikal estetik alanının ilk hekimlerinden Dr. Herzog, Dr. Lecoz ile çalıştı. Paris Tıp Fakültesi hastanesinde Mezoterapi konusunda gözlemci hekim olarak çalıştı. Bugün tüm dünyada kırışıklık tedavile ...

Etiketler
Topuk
Uzm. Dr. İsmail Ağar
Uzm. Dr. İsmail Ağar
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube