Tip plasti, diğer bir adıyla burun ucu estetiği

Tip plasti, diğer bir adıyla burun ucu estetiği

Burun estetiğinde burnun tüm yapıları değerlendirilmelidir. Kemik , kıkırdak , deri ve mukoza gibi yapılardan oluşan burun değerlendirildiği zaman bütünlüğü bozan deformitelerde ise o bölgelere yerinde müdahaleler yapılarak sorunlar çözülebilir. İşte bu gibi durumlardan birisi olarak karşımıza çıkan burun ucu şekil bozukluklarını düzeltmek için tip plasti denen müdahale yapılmaktadır. Burun ucunun açısının değiştirilmesi ve belirginleştirilmesi için aslında tip plasti kalsik rinoplasti işlemi içerisinde rutin olarak uygulanmaktadır. Ancak eğer ki bir burunda sadece burun ucu deformitesi mevcut ise bu işlem tek başına da uygulanabilir.

Burun ucunda görmekte olduğumuz şekil bozukluklarına değinmek gerekirse : burun ucunun düşüklüğü, burun ucunun belirgin olmaması, burun ucunun ayrık olması, burun kanatlarının geniş olması, burun kanatlarının desteğinin zayıf olması, burun ucunun bülböz veya kare görünümlü yayvan olması gibi sıkıntıları sıralamak mümkün.

Burun ucu estetiği işlemi sıklıkla lokal anestezi ile gerçekleştirilen ve ortalama 30 dakikada mevcut problemlerin çözülebileceği bir müdahaledir. Hastanede yatmayı kesinlikle gerektirmez ve tampon uygulaması kesinlikle yoktur.

Deformitenin durumuna göre tüm kesilerin burun içerisinden yapıldığı kapalı yöntem ile veya burun iucundan minik bir kesinin yapılarak burun ucuna müdahale edilen açık teknik ile operasyon gerçekleştirilir.

İşlem sırasında kıkırdaklarda şekil bozukluğu yaratan fazlalıkların alınabildiği gibi destek yapıların zayıf olduğu ve şekilselde sıkıntıların yaşandığı bölgelere kıkırdak dokularının eklenerek burun ucunun şekillendirilebilindiği yöntemler mevcuttur.

Yine burun ucunun tek eşit görünebilmesi için özel dikiş teknikleri ile burun ucu kıkırdakları şekillendirilir.

Burun kanatlarında eğer yüzle orantısız büyüklük varsa burun kanatları izler burun içerisine gizlenebilecek şekilde küçültülmekte veya inceltici iğneler ile inceltilmeye çalışılmaktadır.

Burun ucu estetiği sonrası hasta geceyi evinde geçirecektir. Klasik rinoplastiye göre morluk hiç olmaz şişlik ise sadece burun ucundadır ama çabucak dağılır. Burun ucuna ilk bir hafta için küçük bantlar ile bandaj uygulanır ve 5-7 gün arasında kaldırılabilir.

Konforlu ve ağrısız bir işlem olan burun ucu estetiği ile daha uyumlu ve şık bir buruna sahip olunur.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hüseyin Kandulu

Op. Dr. Hüseyin KANDULU, K.K.T.C’nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra tıp eğitimi için Türkiye’ye gelmiştir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. Daha sonra yine aynı üniversitede, tıp eğitimi sürecinde yoğun ilgi duyduğu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında ihtisas eğitimine başlamıştır. 2010 yılında mikrocerrahi alanındaki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastomoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimi boyunca birçok rekonstrüktif ameliyatın yanı sıra burun, meme ve vücut estetikleri ile özel olarak ilgilenmiş ve çok sayıda ameliyat gerçekleştirmiştir. İhtisas eği ...

Etiketler
Burun ucu estetiği
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube