Tekrarlayan düşüklerin bağışıklığa bağlı olmayan nedenleri

Tekrarlayan düşüklerin bağışıklığa bağlı olmayan nedenleri

TEKRARLAYAN DÜŞÜKLER İÇİN POTANSİYEL NEDENLER 

Bağışıklık sisteminin düzgün işlev görmemesi ve embriyo veya bebek üzerine saldırılar sonucu düşüklere neden olurken, tekrarlayan düşüklerin yanı sıra kimyasal gebelikler için birçok bağışıklığa bağlı olmayan nedenler de vardır. Anne ya da babadan geçebilen embriyo veya fetusta genetik bozukluklar olabilir. Erkekle ilgili koşullar da sperm özelliklerine bağlı olarak gebeliğin devamının sağlanmasına engel olabilir. Anne adayının maruz kaldığı bazı toksinler, önemli fiziksel veya duygusal stres veya önceki tüp bebek protokolleri, çevresel ya da tıbbi tedaviler de gebeliğin sonlanmasında rol oynayabilir. 

Anne adaylarındaki faktörler de düşüğe neden olabilir. Bunlar arasında rahim anomalileri, kan pıhtılaşma sorunları veya trombofili ve Polikistik Over Sendromu (PKOS) ve diğer endokrin problemler bulunmaktadır. Kötü yumurta kalitesi, düşük AMH ve tanı konmamış rahim içi veya vajinal enfeksiyonlar da düşüklerin sebepleri arasındadır. Bunlardan herhangi biri implantasyonu veya embriyo veya fetusun gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. Etkileri gebeliğin farklı evrelerinde fark edilebilir. Bu da neden yeterli tıbbi yardımın sadece gebe kalana kadar değil de tüm gebelik boyunca hayati önem taşıdığını göstermektedir. 

Bu durumda size özel tıbbi yardım düşüğü önlemektedir. 

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Halit Fırat Erden

Op. Dr. Halit Fırat ERDEN, 30 Temmuz 1966 tarihinde Mersin'de doğmuştur. 1984 yılında Tarsus Amerikan Koleji'nde lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu tıp eğitimini 1990 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1995 yılında ise Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda ihtisas eğitimini tamamlamış ve uzmanlığını almıştır. 1995 - 1997 yılları arasında University of California - San Diego'da Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite alanında üst ihtisas eğitimini tamamlamıştır. Eastern Virginia Medical School - Jones Institute Tüp Bebek Merkezi'nde ve Cornell Medical Center'da Gözlemci olarak bulunmuştur.  Op. Dr. Halit Fırat ERDEN, 1999 - 2009 yılları arasında Alman Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde Medikal Direktör ...

Etiketler
Düşük
Op. Dr. Halit Fırat Erden
Op. Dr. Halit Fırat Erden
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube