Tamponsuz burun estetiği (rinoplasti)

Tamponsuz burun estetiği (rinoplasti)

Burun estetiği (rinoplasti) ameliyatı olmayı planlayan kişilerin cevabını  en çok merak ettiği soruların başında tamponsuz burun estetiği mümkün müdür sorusudur. Her ne kadar artık eski bez tamponların yerini çok daha teknolojik malzemeler almış olsa da, kişiler yine de ameliyattan sonra 2 gün için bile olsa burunlarının içinde tampon olsun istemezler.

Tampon ya da ortası delik silikon tüplerin burun içine konmasının amaçları;  osteotomilerden sonra burun yan duvarlarının çökmesini önlemek ve eğer septum eğriliği nedeniyle ya da septumdan destek kıkırdak greftleri alındığı durumlarda kanama olmasını önlemek ve iyileşene kadar septuma destek olmaktır.

Her burun estetiği ameliyatında burun kemiklerinin kesilmesi gerekmez  ve septum kıkırdagına müdahale edilmez ya da burun osteotomileri yeşil ağaç kırığı şeklinde yapılabilir. Böyle durumlarda burun tamponuna veya ortası delik silikon tüplerin kullanılmasına gerek olmaz. Yani burun estetiği tamponsuz bir şekilde yapılmış olur.

Hastanın burun yapısı uygun ise tamponsuz burun estetiği mümkündür. Böylece hasta ameliyat sonrası dönemi çok daha rahat bir şekilde geçirir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ufuk Bilkay

Prof. Dr. Ufuk BİLKAY, 1966 yılında İzmir’de doğmuştur. Lise öğrenimini İzmir Atatürk Lisesi’nde bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1990 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1 yıl kadar Dokuz Eylül Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı'nda asistanlık yaptıktan sonra bu bölümden ayrılarak 1992 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Anabilim Dalı'nda eğitimine devam etmiştir. 1999 yılında ise Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.  Yurtdışında da pek çok çalışma yapmış olan Prof. Dr. Ufuk BİLKAY, 1998 yılında Atlanta -ABD’de Emory University’de Araştırma Görevlisi olarak bulunmuş olup burada Endoskopik Plastik Cerrahi, Mikrocerrahi ve Rekonstrüktif Meme Cerrahisi ile ilgili konularında çalışmıştır. Ayrıca Emory Clinic ve Paces P ...

Etiketler
Estetik burun ameliyatı
Prof. Dr. Ufuk Bilkay
Prof. Dr. Ufuk Bilkay
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube