Supracor (presbiyopi- yakın gözlük tedavi prosedürü)

Supracor (presbiyopi- yakın gözlük tedavi prosedürü)

40 yaş sonrasında görülen  yakını gözlüksüz okuyamamaya presbiyopi denir. Kişinin loş ışıkta gazete menü telefon yazılarını okumak için bunları kendinden uzaklaştırmaya başlaması yakın görme de bozulmanın ilk işaretleridir. Yakın görme bozukluğunun en yaygın tedavi şekli yakın gözlüğüdür.

Supracor yakın gözlükten kurtulmak için Excimer Laser  cihazı ile yapılan bir LASİK prosedürüdür. Yakın gözlükten kurtulmak için kullanılan LASİK prosedürü yani supracorda amaç cep telefonu, gazete, restorant  menüsü, dergi, fiyat etiketi  gibi günlük hayatta karşılaştığımız yazıları gözlüksüz okumayı sağlamaktır.

Supracor ile LASİK tedavisi  genellikle hastanın yakını görmeye daha yatkın (nondominant) göze yapılır.

SupracorTechnolas®firmasının geliştirdiği bir LASİK tedavi prosedürüdür. Bu prosedürü TechnolasLaser 217 P ile uygulamak mümkündür.

Kişiye  yakın gözlükten kurtulmak için laser tedavisi planlanmadan önce tüm lasik hastalarına uygulanan  rutin göz muayenesi ve uygunluk testleri yapılır. Lasik tedavisinde olduğu gibi hastada keratokonüs varsa veya kornası ince ise bu tedavi uygulanmaz. Supracor’un başarısı oldukça yüksektir. Buna rağmen hastaların bir kısmında uzak görme kalitesi bozulabilir ve geceleri ışığa karşı  hassasiyet olabilir.

Supracor’da  tedavi uygulama şekli tüm lasik tedavileri gibidir.İşlemden önce hastaya bone, galoş ve önlük giyidirilir, gözlerine uyuşturmak için anestezik damla damlatılır göz ve göz çevresi steril olacak şekilde silinir. Laser sırasında hastanın üzeri ve yüzü steril bir örtü ile örtülür sonra gözü açık tutmak için özel bir tel takılır ve hastaya lazer cihazının içinde hedef ışığına bakması söylenir ardından laser tedavisi yapılır.

Tedavi  2-4 dakika arasında sürer ve hasta ağrı hissetmez. Hasta  laser  tedavisi bittikten sonra hemen biomikroskopta kontrol edilir, koruyucu gözlük takılır ve damlarını nasıl kullanacağı anlatılır.Laserden sonra hastada birkaç saat süren ağrı, batma ve ışığa karşı hassasiyet olabilir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu

Dr. Halil Bahçecioğlu, 1957 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini Almanya'da, lise eğitimini ise 1976 yılında İstanbul Avusturya Lisesi'nde tamamladı. Tıp eğitimine 1976 yılında Viyana Üniversitesi'nde başlayan Dr. Bahçecioğlu, aynı yıl Graz Karl -Franzes Üniversitesi Almanca Çevirmenlik ve Graz Karl-Franzes Üniversitesi Felsefe bölümlerine de başlamıştır. Dr. Bahçecioğlu, 1979 yılında Almanca -Türkçe Yeminli Mütercim Tercüman unvanını aldı, 1980 yılında Felsefe bölümünü tamamlamış ve 1981 yılında Graz Karl-Franzes Üniversitesi felsefe bölümü yüksek lisansını gerçekleştirdi, 1983 yılında ise tıp doktoru unvanını aldı. 1983 yılında yine Viyana Üniversitesi'nde göz hastalıkları alanında ihtisasına başlamıştır ve aynı yıl askerlik hizmetini de yerine getirmiştir. 1984 yılında zorlu Yabancı Dil ve Yeterlilik sınavla ...

Etiketler
Presbiyopi nedir
Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu
Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu
İstanbul - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube