Şişmanlık ve tip 2 şeker hastalığının tedavisi nedir:

Şişmanlık ve tip 2 şeker hastalığının tedavisi nedir:

Öncelikle bir önceki makalede saymış olduğumuz obezite faktörlerini mümkün mertebe ortadan kaldırmak gerekir.

1- Daha çok hareket etmek gerekli

2- Daha dengeli bir şekilde, daha kaliteli ve doğal gıdalarla beslenme. Çok ağır diyetler yerine bir ömür boyu uygulayabileceğimiz türde dengeli diyetler yapmalıyız.

3- Yaşam şeklini  ve elimizden geldiği ölcüde çevresel şartları değiştirmeliyiz

Bütün bunları yapmamıza rağmen hala morbid obez isek bunun kalıcı tedavisi deneyimli bir obezite ve metabolik cerrahi ekibine ameliyat olmak, tıppın en güncel yaklaşımıdır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Fahri Yetisir

13 Eylül 1974 tarihinde Konya - Karapınar'da doğmuştur.  Tıp eğitimini 1992-1999 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde (İngilizce Tıp) tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1999-2004 yılları arasında SSK Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında Elazığ Devlet Hastanesi'nde 5 yıl görev yapmış ve 2010 yılında Etlik İhtisas Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde ve 2012 yılında Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi Kliniği'nde Başasistan olarak görevlerde bulunmuştur. 2013 yılında ise Doçent Doktor unvanını almıştır. 2017 yılından beri mesleki çalışmalarına Özel Ankara Medical Park Hastanesinde devam eden Doç. Dr. Fahri YETİŞİR,  Türk Cerrahi Derneği, Endokrin Cerrahi Derneği, Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Der ...

Prof. Dr. Fahri Yetisir
Prof. Dr. Fahri Yetisir
Ankara - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube