Simitin sağlıklı beslenmedeki yeri

Simitin sağlıklı beslenmedeki  yeri

~Simit toplumumuzda vazgeçilmez atıştırmalık besinlerde ilk sırada yer almaktadır. Hızlı hayat temposunda, pratik olması açısından özellikle sabah kahvaltılarında ve ikindi ara öğünlerinde başta olmak üzere sıklıkla tercih edilmektedir.  Peki yüzyıllardır Türk toplumunun bir parçası olan simitin besin içeriği nasıl, diyetlerde tercih edilmeli mi, edilebiliyorsa nasıl tüketilmeli bir göz atalım.

Simit yaklaşık olarak 100 gramdır ve enerjisi 250-300 kkal arasında değişmektedir. İçeriğindeki susamdan dolayı 2 tatlı kaşığı kadar yağ içermektedir ve ortalama 4 dilim ekmeğe eşittir. Bunun yanında sodyum, potasyum, kalsiyum, demir ve A vitamini içerir.

Peki simit kilo aldırır mı ? Bu tamamen size bağlıdır. Doğru porsiyon kontrolü yaparsanız ve diyetinize uygun miktarlarda eklemeler yaparsanız yani simiti nasıl tüketeceğinizi bilirseniz simit kilo aldırmaz. Hatta uyguladığınız diyet programına uygun şekilde, günlük beslenmenize simiti ekleyip; günlük yağ ve ekmek miktarınızı düzenlerseniz simit ile kilo dahi verebilirsiniz.

Simiti sağlıklı beslenmede yaşamınıza eklemek isterseniz de tek başına tüketmemeye özen gösterin. Yanında muhakkak peynir, ayran gibi bir protein kaynağı ve domates, salatalık, yeşillik gibi lif kaynağı ile beraber tüketin. Ayrıca simit tükettiğiniz öğünlerde, susamdan alacağınız yağı hesaba katarak yağ kısıtlaması yapmayı unutmayın.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Huma KARABULUT

Dyt. Huma KARABULUT, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm'ünde başladığı eğitimini 2016 yılında başarıyla tamamlayarak Diyetisyen Unvanı almıştır.

Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi, Onkolojji Hastanesi, Erişkin Hastaneleri, ve Dyt. Merve TIĞLI, Nfit Beslenme ve Diyet Merkezi, Ankara Liv Hospital, Koru Hastanesi gibi bir çok kurumda danışan kabulü yapmış olan Dyt. Huma KARABULUT, mesleki çalışmalarına Ankara'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Diyet yapmak
Dyt. Huma KARABULUT
Dyt. Huma KARABULUT
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube