Sıkılaşma tedavileri

Sıkılaşma tedavileri

Bir zamanlar sert ve sımsıkı olan cildiniz incelmiş ve daha dökümlü durmaya başlamıştır. İçinde bulunduğunuz ışığa göre teniniz daha dalgalı görünmektedir ve dokunduğunuzda daha yumuşaktır. Suçlu azalmakta olan kolajen seviyesidir ve bu doğal yaşlanma sürecidir ama yüzünüz ve bedeniniz eskisi kadar gergin, sert ve sıkı değildir. Eğer cildinizde yoğun sarkmalar oluşmamışsa çok yoğun olmayan bir sıkılaştırma yöntemi sizin için yeterli olacaktır.

Cerrahı müdahale içermeyen sıkılaştırıcı uygulama teknolojileri günden güne artıyor. Cilt sıkılaştırıcı cihazlar cildi içten dışa sıkılaştırmak için radyo-frekansı veya ultrason enerjisi, kızılötesi ışık veya doğrudan ısı kullanıyor.  Bu makineler cildin dokusunun hemen altına ısı vererek var olan kolajenin sıkışmasına ve yeni kolajen üretimini arttırmaya çalışırlar. Enerji sonucu yeni kolajen geliştikçe cildine sıkılaştıran teknolojiler Thermage, Ulthera, ClearLift, VelaShape, Accet Ultra VShape  uygulamalar bilinçli bir şekilde karıştırmak gerçekten olumlu sonuçlar veriyor.

Radyofrekans teknolojisi ısı ve enerji kullanır

Bu tedavilerde ablatif olmayan radyo frekansenerjisi (radyo dalgalarıyla birleştirilmiş elektrik ve manyetik enerji) kullanılır, enerji kısa atışlar halinde cilde iletilir ve ısıyı epidermiselüst cilt tabakası) hasar vermeden dermişe (en alt cilt tabakası) kadar iletirler. Isı daha derin tabakaları etkilemek üzere ayarlanabilir.

Thermage  yüz, gözler, beden

Bu uygulamayı sadece yüz için değil vücut için de son derece faydalı buluyorum, özellikle de karın, kalça, uyluk ve üst kollarda, seans uzunluğu yüze uygulama 45 dakika; vücudun diğer bölgeleri için bu süre bir buçuk saate kadar yükselebilir.

Ulthera odaklanmış ultrason teknolojisi kullanır

Hamilelik sırasında kullanılan ultrasondan farklı olan bu makine yüksek frekans Ultherapy gevşek deriyi kaldırıp sıkılaştırmak için ultrasonun gücünden faydalanan bu yüz ve boyun sıkılaştırıcı. sıkı bir görünüm sağlayacak daha fazla kolajeni üretmek için cildin alt tabakalarına enerji gönderiyor. Sonuçları hemen ortaya çıkmıyor, cilt kasılmaya başladıkça ve zaman içinde (iki ilâ altı ay arasında) etkisi görülüyor.

Velashape 3 vücut sıkılaştırma

Selülitle kaplı bölgeler, karın, belde oluşan simitler ve kollar tedavi edilir. Sıcak bir doku masajıyla aynıdır. Haftada bir olmak üzere 4-6 seans, 20-60 dakika, uygulama yapılan bölgeye göre değişir. Selülitli görünümü gözle görülür bir şekilde azaltan ve uygulanan bölgeye çok daha sıkı bir görünüm kazandıran bir dizi tedavidir.

Accet Ultra tüm vücut

Accet Ultra Radyo frekans Son çalışmalardan birinde Accent cilt sıkılaştırıcının bacakların çevresini inceltirken selülitleri de azalttığı açıklandı. Selülit azaltıcı etkisi (bu aletin FDA onayı sadece kırışıkları giderdiği içindir) şu an kayıt dışı olarak kullanılıyor doktorlar altı uygulamada büyük ilerlemeler kaydedildiğini söylüyor hastalarsa tedavi sırasında sıcak taş masajı yapılıyormuş gibi hissettiklerini bildiriyorlar

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Mustafa Karataş

Dr. Mustafa KARATAŞ, 2002 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olarak tıp doktoru unvanını almıştır. 2002-2004 yılları arasında yurt dışında medikal estetik konusunda eğitim alarak, bu alanda eğitimini kendini geliştirmeyi tercih etmiştir. 2004-2007 yılları arasında özel bir hastanenin Estetik ve Kozmetik bölümünde sorumlu hekim olarak görev yapmıştır. 2007’de Dipnot Nişantaşı Estetik Merkezi’ni kurmuştur. Kurucusu ve sahibi olduğu bu merkezde Medikal Estetik alanında hastalarına hizmet vermektedir. Dr. Mustafa KARATAŞ, AMWC, IMCAS, ve AMME gibi her yıl tekrarlanan, dünyadaki estetik ve estetikteki son gelişmelerin takip edilip tartışıldığı kongrelerde ve eğitim programlarında katılımcı doktorlar arasında yer almaktadır. 2006-2009 yılları arasında, botox ve dolgu konusunda Türkiye’deki ilk 10 kullanıcıdan biri olarak p ...

Etiketler
Accet ultra tüm vücut
Dr. Mustafa Karataş
Dr. Mustafa Karataş
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube