Semblefaron nedir? tedavisi nasıl olur?

Semblefaron nedir? tedavisi nasıl olur?

Gözü çevreleyen konjonktiva tabakası ile göz kapaklarını içten çevreleyen konjonktiva tabakalarının değişik etkenler neticesinde birbirine yapışmasıdır. (Glob ve göz kapakları arasında yapışıklık oluşmasıdır.) Gözde ve kapaklarda hareket kısıtlılığına ve fonksiyon bozukluğuna sebep olabilir. Semblefaron oldukça nadir bir durum olsa da eğer meydana gelirse ciddi bir durumdur. Kapak ve Bulbus konjonktivasının membranöz konjonktiviti, Alkali veya Asit yanıkları, Steven-Johnson Sendromu, Benign oküler pemfigoid ve Konjonktiva travmaları sonrası oluşabilir. Göz ve kapak hareketlerinde kısıtlılık ve gözde aşırı kuruluk bulunur.Ateş ve başağrısı görülebilir. 

SEMBLEFARON NEDEN OLUŞUR ?

Atopik Keratokonjonktivit: Astım da dahil olmak üzere ve alerji için kullanılan bazı ilaçlar, nezle, dermatit ve egzama. Trichiasis: Kirpiklerin göz küresine doğru yanlış yönlenmiş olması. Toksik Epidermal Nekroz (TEN) Çeşitli enfeksiyonlar ve ilaçların kullanılmasıyla ilgili sorunlar. Stevens-Johnson sendromu, Kimyasal yanıklar, Muköz membran pemfigoid, Sarkoidoz, Epidermolizis büllöza gibi nedenlerden dolayı oluşabilir. Semblefaronun önlenmesinde akut evrede "Sembleferon Halkası "takılması faydalı olmaktadır. Cerrahi tedavisinde ise bukkal mukoza greftleri ve amniyon membran uygulaması kabul edilen yaklaşımlardır. Oral mukoza grefti dudaktan veya yanaktan alınabilir. Mümkün olduğunca ince bir grefon elde edilmelidir. Greft oküler yüzeye emilebilen sütürlerle veya doku yapıştırıcılarıyla yerleştirilir ve yüzeye oturması için bir akrilik sembleferon halkasının kapak içine yerleştirilmesi önerilmektedir. Bu tedaviye ilişkin ilk çalışma;1940 yılında Amerika'da Dr:Rotth tarafından rapor edildi;İnsan amnion zarı kullanımı ile; ilk 1990'larda (oküler yüzey kusurları ve anormalliklerin çeşitli tedavisinde) amniyon zarı transplantasyonu uygulama çalışmaları yapıldı. Hepinize sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle..

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ahmet Umay

He was born in Ankara 20.11.1969. He will be secondary school in Ankara,and completed his primary education and education at TED Found Ankara College.  He started medical school by studying English at Meditzinkski Universitet Plovdiv in Bulgaria. Creating a task as a GP for a while followed by England in the United Kingdom/England. He graduated from Queen Mary University of London as a Master of Science(Ophthalmology Specialty).(1996-2000) He graduated from the University of Bristol School of Medicine. Scientific,Surgical Literature.(2000-2001) living, graduation news for a short time,vitreoretinal field duties at Morfields International Eye's of Cilical Surgery Hospital. He has worked in many effective surgeries with good academics and surgeons of the west,such as Prof.Dr. AndrewDavid Dick & Prof. Dr. Rebecca Ford. The ...

Etiketler
Semblefaron
Op. Dr. Ahmet Umay
Op. Dr. Ahmet Umay
Kıbrıs - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube