Selülit mezoterapisi

Selülit mezoterapisi

Kadınların büyük bir kısmının korkulu rüyası olan selülit tedavisinde mezoterapiden yararlanmak yaygın ve başarılı bir yöntemdir. Latince “meso=orta” ve “terapi=tedavi” kelimelerinden meydana gelip“orta deri tedavisi” anlamındadır. Mezoterapi problemli bölgelere mikro enjeksiyonla lokal olarak uygulanan tıbbi bir uygulamadır.

Selülit nedir, neden oluşur, nasıl tedavi edilir?

Yapılan araştırmalar kadınların ortalama %85 inde selülit sorunu yaşadığını göstermektedir.

Selülit, çeşitli sebeplerle, deri altı yağ ve bağ dokusundaki bozulmalar sonucu, cilt yüzeyinde görülen girintili çıkıntılı, pürüzlü ve hoş olmayan bir görüntüye sebep olur.

Kadınların, deriye paralel konumlanmış deri altı yağ hücreleri, deriye dikey pozisyonda konumlanmış bağ doku hücreleri ile desteklenmektedir. Zamanla östrojen hormonu, yaş, genetik özellikler ve hareket kısıtlılığına bağlı olarak bu bağ doku hücrelerinde kısalmalar oluşmakta ve bu kısalmalar deri yüzeyinde girintili çıkıntılı pürüzlü bir görüntüye sebep olmaktadır.

Selülit oluşumunda, her ne kadar hormonlar, genetik yatkınlık hareketsizlik etkili olsa da, karbonhidrat ağırlıklı dengesiz beslenme, sigara, alkol, yüksek topuklu ayakkabı, dar kıyafetler gibi etkenlerin de katkısı yadsınamaz.

Selülit uzun yıllardır kadınları korkulu rüyası olduğu için konuyla ilgili pek çok tedavi yöntemi geliştirilmiştir. Düzenli egzersiz, dengeli beslenmenin yanı ve zaman içinde bu tedavilerin en zahmetsiz ve sonucu en başarılı olanın “selülit mezoterapisi” olduğu görülmüştür.

Selülit mezoterapisi nasıl uygulanır? Ne kadar süren bir tedavidir?

Selülit tedavisi ve yağ yakımı için uygulanan mezoterapi işlemi, sorunlu bölgelere mikro enjeksiyon yöntemi ile tedavi edici dozda hastaya uygun ilaç karışımının sistemli olarak enjekte edilmesiyle uygulanır. Kullanılacak ilac karışımının dozu ve içeriği hastaya özel olarak planlanır ve problemli bölgenin büyüklüğüne göre yine hastaya özel olarak uygulanır.

Selülitin derecesine ve hastanın tedaviye cevap vermesine göre seans sayısı ve sıklığı değişmekle birlikte, selülit tedavisinde mezoterapinin etkililiğini arttırmak için düzenli ve dengeli beslenme ve diyetle tekrarlanmasının önüne geçilebilir.

Mezoterapi vücudumuza ne yapar?

Selülit mezoterapisinde, vücuttki mikrodalaşımı hızlandırcak ve bağ doku onarımını sağlayacak ilaçlar problemli bölgelere enjekte edilerek, hem bu bölgedeki yağ yakımını hızlandırır hem de selüliti tedavi eder. Tedavi sonunda daha sıkı, sağlıklı bir cilde kavuşulur.

Yan etkisi olmayan mezoterapi, son derece ağrısız, acısız bir tıbbi işlemdir. İşlem sonrası ciltte geçici bir hafif kızarıklık görülebilir. Hastalar selülit mezoterapisi seansından hemen sonra günlük hayatlarına devam edebilirler.

Yaz yaklaşırken, selülitlere veda etmenin ve yaza sağlıklı sıkı bir ciltle girmenin tam zamanı.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Deniz Özgür Sucu

Op. Dr. Deniz Özgür SUCU, 1983 yılında Ağrı - Patnos’da dünyaya gelmiştir. İlköğretimini babasının işi nedeni ile, Kıbrıs, Bergama, Sarıkamış, Eğirdir gibi çeşitli il ve ilçelerde, ortaöğretimini ise Isparta Fen Lisesi’ nde tamamlamıştır. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine bağlamıştır. 2005 yılında eğitimine farklı bir bakış açısı katmak için Almanya’nın Berlin kentinde bulunan Humboldt Üniversitesi’nde 6 ay tıp eğitimi almıştır. Öğrencilik yıllarında cerrahiye olan ilgisi nedeni ile farklı branşlardaki ameliyatlara gözlemci olarak katılım göstermiştir. Lisans eğitiminin hemen ardından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği'nde ihtisas eğitimine başlamıştır. İhtisas eğitimi süresince birçok ulusal ve uluslararası eğitim, seminer ve kongreye ka ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
youtube
Etiketler
Mezoterapi yöntemi
Op. Dr. Deniz Özgür Sucu
Op. Dr. Deniz Özgür Sucu
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube