Selülit, bölgesel şişmanlık

Selülit, bölgesel şişmanlık
SELLÜLİT VE BÖLGESEL YAĞLANMA TEDAVİLERİ

             MEZOTERAPİ

         Dolaşım bozukluğu, ödem oluşması, lenfatik akım durağanlığı, hormonal düzensizlik v.b. gibi birçok sebebe bağlı olarak gelişen bölgesel yağlanma ve sellülit, bunlara karşıt ilaçların mezoterapi ile zerkinden sonra tedavi olmaya başlar ve seansların bitiminde yüz güldürücü sonuçlara ulaşılır.

          Kişi kilo verebiliyorsa sonuç çok memnuniyet vericidir. Portakal kabuğu görüntüsü iyice azalır, birkaç beden incelme gerçekleşir. Asgari sağlık şartları yerine getirilirse (yürüyüş, sağlıklı beslenme, düzenli uyku, gereği kadar su içme, az tuz tüketme vs.) uzun yıllar bu iyilik hali korunabilir.

 VANTUZ (CUPPİNG, BARDAK ÇEKME YÖNTEMİ)

         Geleneksel Çin Tıbbı'nda yeralan  bu tedavi metodu, yağ dokusunu içine alarak masaj yaparken aynı zamanda sıkıştırarak harekete geçirir. Lenfatik dolaşım masajı yapar ve o bölgeye kan akımını artırarak dokunun beslenmesini sağlar ve cilt altı yağ dokusu incelerek portakal kabuğu görüntüsü giderek azalır. Bu klasik tedavi bölgesel incelmeyi sağlayarak, sarkmaları önler, vücudu sıkılaştırır.

        Her iki tedavinin birlikte uygulanması sinerji oluşturarak neticeye ulaşmada kolaylık sağlar.

LPG TEDAVİSİ

      Bir çok sebebe bağlı olarak oluşan sellülit yada bölgesel yağlanma, ileri teknoloji ürünü olan LPG’ cihazının son versiyonu Cellü M6 Key Modül ile büyük ölçüde tedavi edilebilir.

      Yıllardır sellülit tedavisinde negatif basınç tedavisi kullanılır, LPG Cellü Key Modül’de bulunan rulmanların hareketleri negatif basıncın yararını dahada arttırdı. Tedavi kürleri sonucunda birkaç beden incelme ve  sıkılaşma mümkün olabilir. LPG portakal kabuğu görünümünüde büyük oranda ortadan kaldırabilir. Dikkatli, özenli ve bilimsel metodlarla uygulanan LPG seanslarında ağrı, morluk ve rahatsızlık hissi oluşmaz.

      Haftada 2-3 kez uygulanır. Doktor tarafından belirlenen program uyarınca tedavi yapılır.

ELEKTROLİPOLİZ

            Aşırı kilo alımına bağlı özellikle karın bölgesinde oluşan sarkmalara karşı, son zamanlarda değeri yeniden anlaşılan ve hak ettiği yeri tekrar bulan Elektrolipoliz tedavisi yapılır.

              Çin asıllı Fransız Dang Vu Yen’in sistematize ettiği bu yöntemde, sarkmalara neden olan yağların bulunduğu bölgeye çok ince, özel iğneler batırılır ve düşük frekanslı akım verilir. İğneler arasında oluşan elektron akımı, Beta endorfin denilen maddelerin açığa çıkmasına yol açar ve bu maddeler lipoliz, yani yağ erimesi yaparak, bu yağ dokularında küçülmeye dolayısıyla sarkmaların ortadan kalkmasına vesile olur.

              Durağanlığa alışmış yağ hücreleri elektrik akımına karşı koymaya çalışırken enerji harcayarak depolarını boşaltır. Dirençli çıkıntı ve fazlalıklarda güvenle uygulanır.Özellikle göbek ve basende küçülmeyi sağlar.

KARBOKSİTERAPİ

      Yıllardan beri Amerika, Avrupa ve birçok uzakdoğu ülkesinde cilt ve vücut deformasyonlarında başarılı bir tedavi yöntemi olarak uygulanan karboksiterapi, çok küçük bir iğne yardımı ile cilt içi veya cilt altına karbondioksit gazının verilmesi işlemidir.

      Karbondioksit gazı uzun yıllardır değişik tıp birimlerinde doktorlar tarafından kullanılmaktadır. Vücudun alışık olduğu bir gazdır, zaten vücudumuz istirahat halinde, dakikada yaklaşık 200 ml karbondioksit gazı üretiyor ve dışarı atıyor.Egzersiz sırasında bu katlanarak artıyor. Karın ameliyatlarında 5 lt.ye yakın karbondioksit kullanılıyor. Karboksiterapi yönteminde bir doku kesimine konulan karbondioksit gaz miktarı, vücudun bir dakikada ürettiği miktarın altındadır.

      Karbondioksit gazının enjeksiyonu, dokulardaki yağların erimesini ve tüketimini hızlandırıyor, cilt elastikiyetini artırıyor, şişlikleri, oluşan çatlakları azaltıyor. Varisli bölgelerde varisleri tedavi ederek nispeten azaltıyor, göğüs ve çene altı/yanak sarkmalarında dokuları sıkılaştırarak daha diri görünmelerini sağlıyor.

      Her seans süresi yaklaşık 10-15 dakika sürüyor.

Başarılı olduğu alanlar:

- Bölgesel yağlanma (özellikle göbek bölgesi),
- Sarkmalar (Yüzde, çenealtı yada vücutta),
- Çatlaklar,
- Sellülit

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Hikmet Gülaçtı

Etiketler
Kilo verme
Dr. Hikmet Gülaçtı
Dr. Hikmet Gülaçtı
İstanbul - Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube