Saç mezoterapisi nasıl yapılır ?

Saç mezoterapisi nasıl yapılır ?

Saç mezoterapisi saç dökülmesini durdurmak , mevcut saçın kalitesini artırmak ve incelmiş saçların güçlenmesi amacıyla saçlı deriye uygulanan bir tedavi yöntemidir. İşlem ortalama 8-10 seans şeklinde uygulanır ve işlem yaklaşık 10-15 dk sürmektedir. Bölgesel olarak küçük dozlarda özel iğnelerle uygulanmaktadır. Saç mezoterapisi uygulanan saçlı deride bu yöntem sayesinde kan dolaşımı artışına sebep olacağından  saçın kalınlaşmasına yardımcı olur. Ve saç deride tutunacağından dökülme de en az seviyeye inmiş olur.

Tüm dünyada saç dökülmesini önlemek amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Derinin orta tabakasında bulunan kılcal damar uçlarına ulaşan ilaç süratle etkisini gösterir. Bu yöntemin diğer klasik ilaç tedavilerine göre üstünlüğü; ilaçların küçük dozlarda bölgesel kullanması, yan etki riskinin önemsiz sayılabilecek kadar az olması ve sonuçların hızlı ve etkili olmasıdır.

Saç mezoterapisi yalnızca saç dökülmesini yavaşlatmak için değil, canlılığını kaybetmiş kuru saçlara sağlıklı ve canlı bir görüntü vermek, saçlardaki yağlanma ve saç diplerindeki kaşıntıyı engellemek amacıyla da uygulanır. Çok ince özel iğnelerle saçlı derinin çoğu yerine içinde vitaminler, oligo-elementler ve antioksidan maddeler içeren bir solüsyon enjekte edilerek saçlı derinin stimüle edilmesi prosedürüdür. Hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilen saç mezoterapisi herhangi bir anestezi gerektirmez, 20 – 30 dakika gibi bir süre içinde uygulanabilir. Etki göstermesi için seansların bitmesi gerekmektedir, Saçların zayıflayıp dökülme belirtilerinin başlamasıyla beraber mezoterapi seanslarının başlaması tavsiye edilir.

Altta yatan herhangi bir sorun olmasa da mevsim geçişlerinde saç dökülmesi yaşanabilmektedir. Bu dönemde de tıbbi bakım olarak mezoterapi uygulanabilir. Özellikle yaz sonrası güneş ve denizden yıpranan saçlar için de birkaç seans yeterli olabilmektedir. Mezoterapi prosedürünün lokal bir teknik olması ve sistemik etkisinin bulunmaması yan etki ihtimalini da en aza indirmiştir. Saç mezoterapisi saç ekimleri sonrasında yeni gelişen saçların kuvvetlenmesi ve çıkış hızının arttırılması için de tercih edilebilir.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Eser Aydoğdu

Op. Dr. Eser AYDOĞDU, Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Gaziantep’te tamamlamıştır. Ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisas eğitimini de tamamlamış ve uzmanlığını almıştır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde El Cerrahisi ve Onkolojik Plastik Cerrahi eğitimleri de almıştır. 2 yıl boyunca Yalova Devlet Hastanesi’nde görev yapmış ve ardından özel bir estetik cerrahi kliniğinde çalışmalarına başlamıştır. Daha sonra New Jersey’de Dr. Gregory Pistone’nin yanında saç ekimi eğitimi almış, Philadelphia’da Pennsylvania Üniversitesi’nde yüz cerrahisi ve meme cerrahisi biriminde klinik observer olarak bulunmuştur. Amerika’daki eğitimini tamamlamasının ardından Metropo ...

Etiketler
Saç mezoterapisi
Op. Dr. Eser Aydoğdu
Op. Dr. Eser Aydoğdu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube