Saç ekiminde ön saç çizgisinin dizaynında dikkat edilmesi gerekenler

Saç ekiminde ön saç çizgisinin dizaynında dikkat edilmesi gerekenler

Saç ekim işleminde en önemli aşamalardan biri ‘ön saç çizgisi’ nin restarasyonudur. Saç ekimi kalitesini ve başarısını gösteren en önemli parametrelerden biridir. Kötü dizayn edilmiş bir ön çizgi kişinin görüntüsünde ömür boyu taşıyacağı olumsuzluklara yol açabilir. Ön çizgi belirlemede kullandığımız belli başlı kriterler vardır. Bunlar;

1.Kişinin saçları dökülmeden önceki fotoğrafları,Bu bilgi bize sağlıklı bir ön saç çizgisi belirlemede yol gösterici olur.

2.Ön orta hat noktası,Bu nokta çoğu kişide görünür haldedir. İleri evre saç dökülmesi olanlarda bu nokta görülmeyebilir. Bu noktanın kaş orta noktasına uzaklığı 6-10 cm arasında değişebilir.

3.Alın kaslarının başlangıç ve bitiş noktaları,Yaşla birlikte alın kaslarında zayıflama olur ve ön saç çizgisi 1 cm kadar aşağı kayabilir.

4.İki kaş arasındaki orta noktanın ön saç çizgisine uzaklığı,

5.‘Temporofrontal açı’ dediğimiz yan saç çizgisinin ön saç çizgisi ile yaptığı açı,

6. ‘Frontal tufted area’ dediğimiz ön orta hatta yer alan saç yoğunluğu,Bir kişiye karşıdan ilk bakıldığında dikkati çeken bölgedir. Bu bölgenin yoğun ve sık olması gerekmektedir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Murat Küçüktaş

Uzm. Dr. Murat KÜÇÜKTAŞ, 1980 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını yine aynı fakültenin Dermatoloji Anabilim Dalı'nda yapmış ve Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 

2010-2011 yılları arasında Merzifon Asker Hastanesi'nde, 2011-2013 yılları arasında Nevşehir Devlet Hastanesi ve 2013 yılında Bursa Özel Doruk Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm. Dr. Murat KÜÇÜKTAŞ, mesleki çalışmalarına Bursa - Nilüfer'de bulunan özel kliniğinde devam etmektedir. 

Uzm. Dr. Murat KÜÇÜKTAŞ, Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği, Türk Dermatoloji Derneği, İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği üyesi olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Etiketler
Saç ekiminde fue yöntemi
Uzm. Dr. Murat Küçüktaş
Uzm. Dr. Murat Küçüktaş
Bursa - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube