Saç ekimi hakkında

Saç ekimi hakkında

Saç dökülmesinden dolayı problem yaşayanlar en kalıcı çözüm olarak saç ekimi yoluna başvurmaktadırlar. Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin bu bilgileri dikkatle okumasını tavsiye ediyoruz. Yoğun saç kaybı yaşamış kişilerin yeniden eski görünümlerine kavuşmalarının tek çözümü saç ekimidir. Saç ekimi işlemi uzman bir ekip tarafından doğru şekilde yapıldığında sonuçları çok başarılıdır. Saç ekimi, kıl kökü nakli olarak adlandırılabilir. Saç ekimi, saçların yoğun olduğu bölgelerden (ense ve yan kısım) alınan saç köklerinin saha seyrek olan boş bölgelere ekilmesi işlemidir. Saç ekimi operasyonu, özellikle doğal ve sağlıklı saç sonuçları verdiği için oldukça tercih edilen kalıcı bir yöntemdir. Günümüzde oldukça gelişmiş olan saç ekim yöntemleri saç kaybı yaşamış kişilerin sorunlarına kesin bir çözüm sunmaktadır.

Saç Ekiminin Tarihçesi

Tarih boyunca birçok uygarlık insan saçına güç ve güzellik gibi pozitif nitelikler yöneltmişler, saçsızlık ise her zaman negatif bir sembolizmi çağrıştırmıştır. Saçların kesilmesinin eski Roma İmparatorluğu’nda hukuksal bir ceza olduğunu görüyoruz. Hıristiyanlığın erken dönemlerinde rahiplerin saçları cinsel açıdan daha az çekici görünmeleri için kesiliyordu. Saça tarih boyunca sosyal statü ve güç açısından büyük bir önem verildiği görülmektedir.

Dünyada saç ekim operasyonu, ilk olarak 1940’lı yıllarda Japon dermatoloji uzmanı Dr. Okuda tarafından gerçekleştirilmiştir. 1970’li yıllarda Amerikalı dermatolog Dr. Orentreich saç ekimi işleminin kurallarını yayınlamış ve 1998 yılında Amerikalı dermatolog Dr. Benstain foliküler ünite nakli ile tamamen doğal saç ekiminin yapılabileceğinin temellerini anlatan bilimsel makalesini yayınlamıştır. 2002 yılından itibaren ise FUE denilen saçların birer birer alındığı yeni bir saç ekimi metodu tanımlanmış, 2005 yılında bu yöntem için kimlerin uygun olduğu ve sınırları netleşmiştir. Saç ekim cerrahisi son çeyrek yüzyılın girişimlerinden biridir. Doğru yapıldığında sonuçları çok başarılıdır. Geniş ve büyük greftler bugün yerini foliküler Ünite (FU) greftlerine bırakmıştır. Daha doğal görünüm ve daha iyi kozmetik sonuç için yeni teknikler geliştirilmiştir. Saç naklinin başarısı operasyonu gerçekleştiren doktorun deneyim ve uzmanlığına, kullanılan teknik malzemenin seçimine ve iyi organize edilmiş geniş bir ekip çalışmasına bağlıdır. Kapsamlı bir bilimsel denemeden geçmemiş bazı yeni teknik ve uygulamaların dezavantajları olabildiğini bilmekteyiz. Bu nedenle, hastalarımıza sadece test edilmiş olan ve en optimal sonuçları en az riskle verebilecek çözümleri sunmayı hedefliyoruz.

Saç ekiminin ameliyathanede yapılması yasal bir zorunluluktur

Teknolojiyle birleştirilen sanatsal yaklaşım, son yıllarda sonuçları inanılmaz güzelleştirmiştir. Saç ekimi, tıbbi tecrübe ve eğitimle sanatsal yeteneğin birleşimidir. Doğal görünümlü saç çizgisi oluşturmak kolay bir işlem değildir. Bu nedenle, tecrübeli ve kurumsal altyapıya sahip bir merkezde bu işlemi yaptırmak çok önemlidir. Operasyon kötü yapılırsa çok kötü ve kalıcı sonuçlara yol açabilir. Türkiye’de, Sağlık Bakanlığı’nın izni ile sadece gerekli şartları sağlayabilen ve plastik cerrahi uzmanı bulunan merkezler bu işlemleri yasal olarak yapabilirler.
Saç ekimi uygun yerlerde yapılmadığı takdirde pek çok sağlık sorunu ile karşılaşmak mümkündür. Enfeksiyon riski, nadir olmasına rağmen, uygulama doğru yapılmadıysa görülebilir. Böyle bir riskin önlenebilmesi için proflaktik antibiotik önerilmektedir.  Saç ekimi ciddi zaman alan ve maliyeti yüksek bir işlemdir. Bu operasyonun uzun vadeli bir tedavi olduğunu göz önünde bulundurarak, en uygun şartlarda yapılması için araştırma yapılması gerekir.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Duygu Aksoy

Op. Dr. Duygu AKSOY, 1976 yılında Erzincan'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini tamamlamasının ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu tıp eğitimini tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlığını almıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kurucu öğretim üyesi olarak görev yapmış olan Op. Dr. Duygu AKSOY, mesleki çalışmalarına özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. Op. Dr. Duygu AKSOY çok sayıda operasyon yaparak yurt dışı ve yurt içi yayınlar yaptı. Çok sayıda uluslar arası, ulusal makale yayınlamış ulusal kongrelerde bir çok sözlü sunum yapmıştır. Ayrıca evli ve bir kız çocuğu annesidir. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrrahi Derneği Antaly ...

Etiketler
Saç ekimi
Op. Dr. Duygu Aksoy
Op. Dr. Duygu Aksoy
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube