Saç dökülmesi tedavisi

Saç dökülmesi tedavisi

Kliniğimizde saç dökülmesi tedavisinde ve saçların daha güçlü daha sağlıklı olmasını sağlayan ETG teknolojisi de kullanılmaktadır..

ETG teknolojisi, gelişen tıp ve teknolojinin saç dökülmesi problemine çözüm arayan herkese bir armağanıdır. Çağımızın en yaygın problemlerinden olan saç dökülmesinin durdurulması ve saçların canlanmasında son derece etkili olan son dönem tedavisi ETG teknolojisi, dermatolojik anlamda devrim sayılabilecek bir buluştur. ETG; Elektrostimülasyonla saç dökülmesini engelleme, dökülen saçların geri kazanımında kullanılabilen bir terimdir.

Elektrostimülasyon çok uzun zamandır tıpta kullanılan bir yöntemdir. Kalp ritminin normalleştirilmesi, duran kalbin elektrik şoku ile çalıştırılması, şizofrenide elktroşok tedavisi, ağrı gidermede kullanımı, fizik tedavi amaçlı, yara iyileştirmede, iontoferez ile terleme tedavisi, galvanoterapi gibi alanlarda elektrostimülasyon etkin olarak kullanılmaktadır.

ETG tedavisinin etki mekanizması, hücre içi ve hücreler arası iyon transferidir. ETG cihazı bir koltuk üzerine monte edilmiş yarı sferik bir başlık ve bu başlığın içerisinde deri ile direk teması olmayan elektrotlar ve bir kontrol panelinden oluşmaktadır. Başlık içersinde düşük yoğunluklu ve düşük tekrarlama hızı olan elektrik alan oluşur. Bu elektrik alanı, küçük doku penetrasyonu ile kafa derisini uyarmak amacıyla kullanılan düşük frekanslı ve düşük yoğunluklu minik vuruş darbeleriyle oluşturuluyor. Bu elektrik alandan deriye pasif olarak elektromanyetik akım geçişi olur. Bu enerjinin işlevi ise şudur; vücuttaki kemiklerin gelişim ve onarımında etkin olan büyüme faktörünün salgılanmasını sağlayan bu enerji, benzer bir mekanizma ile saçtaki kıl foliküllerindeki büyüme faktörünü de harekete geçirmektedir.

British Columbia üniversitesi, tıp fakültesi dermatoloji AB'da yapılan klinik araştırmalar sonucunda, deneklerde saç dökülmesinin %96.7 oranında durduğu görülmüştür.

Ayrıca 36 hafta boyunca düzenli olarak uygulanan ETG puslu (düşük seviyeli) elektrik alanının saçın tekrar çıkması üzerindeki olumlu biyolojik etkileri görülmüştür.Bu yöntem saçlı deride büyüme faktörlerini arttırıcı, hücreler arası ve hücre içi kalsiyum ve magnezyum gibi maddelerin geçişini kolaylaştırarak saç metabolizmasını etkiler. Bu sayede saç dökülmesini önler ve hatta saçı geri kazandırır.

Tedaviye Yanıt süresi:

Haftada bir-iki, 12 dakika. Hastanın genetik geçmişi ile tedavi sırasındaki saçsızlık oranına bağlı olarak 6 ila 12 hafta içinde hasta tedaviye olumlu yanıt verir. 

Endikasyonları:

- Androgenetikalopesi
- Androjenik alopesi
- Alopesi areata
- Kanser kemoterapisi ile
- Saç transplantasyonu sonrası
- Saç sağlığını güçlendirme

Kontrendikasyonları:

- Hamilelik
- Kalp pili kullanımı
- Kranial metal protezi olanlar.

Bir tedavi şekli olarak tatminkarlığı: 

Hasta tatminkarlığı:
- Ağrısız olmasıdır. İşlem sırasında ETG cihazının başlığı ile kafa derisi birbirine direkt temas etmiyor ve sadece iletim yoluyla gerçekleşen tedavi hastalara hiç bir sıkıntı vermiyor.

- Hastalarda gözle görülen veya görülmeyen hiç bir yan etkisi yok.
- Hasta tedaviden sonra normal hayatına devam edebilir.
- Kısa süren seanslar ile hastalar fazla zamana gereksinim duymazlar.
- Diğer tedavilere göre başarı oranı çok yüksektir.

Hekim tatmini:
- Klinik sonuçlara dayanmaktadır.
- Resmi onaylıdır. Beş resmi sertifikaya sahiptir.
- Uygulama güvenlidir Bu tedavinin güvenilirliği son derece üst düzeydedir. Öyle ki 1 dakikalık cep telefonu ile konuştuğumuzda maruz kaldığımız enerjinin 50.000 de 1'inden daha az bir manyetik alan etkisinde kalınmakta dolayısı ile hiçbir yan etkisi yoktur.
- Cerrahi bir girişim değildir.
- Hasta konforu ön plandadır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Eylem Acar

Uzm. Dr. Eylem ACAR, 1974 yılında doğmuştur. Tıp eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2001 yılında ise aynı üniversitede dermatoloji ihtisasına başlamıştır. Vitiligo (alaca) hastalığının patogenezi, genetiği ve tedavisi hakkındahazırladığı tezi ilse Dermatoloji Uzmanı olmuştur. Saç hastalıkları, saç dökülmesi ve saç bakımı hakkında da özel çalışmalar ve araştırmalar yapmış olan Uzm. Dr. Eylem ACAR, aynı zaman da kozmetik dermatoloji hakkında yurtiçi ve yurtdışı kongre ve seminerlere katılarak bu konudaki gelişimleri takip etmiş, kozmetik teknoloji alanındaki bilgi ve eğitimini de arttırmıştır. Ayrıca, uluslararası antiaging programlarını da yakından izleyerek bu konudaki bilimsel gelişmelere ve çalışmalara katılmakta olan Uzm. Dr. Eylem ACAR, yurtdışında ve yurt içindeki deneyimli ...

Etiketler
Saç dökülmesi tedavisi
Uzm. Dr. Eylem Acar
Uzm. Dr. Eylem Acar
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube