Rinoplasti sonrası cilt bakımı

Rinoplasti sonrası cilt bakımı

Rinoplasti sonrası hastaların günlük hayatına dönme süreci farklılıklar gösterebilir. Yüz bölgesi üzerinde yapılan bir işlem olduğu için meydana gelecek bazı fiziksel değişiklikler daha fazla dikkat çekmektedir. Cilt bakımına ameliyattan sonra ne zaman başlanabileceği konusunda sıklıkla soru gelmektedir.

Cilt bakımına başlayabilmek için, hastaların rinoplasti uygulaması etkilerinin geçmesini beklemesi çok daha uygun görülmektedir. Bu etkilerin geçmesi de zaman açısından en az bir aylık süreyi işaret eder. Hastaların gerçekleştirilen kontrollerden sonra, cilt bakımı yapmaları için sorun görülmez. Yağlı ve kalın bir cildi olan hastalar için, gerçekleştirilecek cilt bakımı ile gözenekleri açılacak ve meydana gelecek kızarıklıkların daha kısa zamanda geçmesine etki edecektir. Toplumda çok fazla şekilde rağbet gören estetik uygulamalardan birisi olan rinoplasti, burun şeklini değiştirdikçe hastaların yüz ifadesini de olumlu bir halde değiştirmektedir. Doğru zamanda yapılacak cilt bakımı ile hastalar çok daha sağlıklı ve iyi bir yüz görünümüne sahip olacaktır.

Bakım için kullanılacak ürünler konusunda da doktora danışılması gerekebilir. Ciltte hassasiyet yaratılmaması açısından bu önemlidir. Aynı zamanda bakım yaparken cilde ne derece baskı ile uygulama yapılacağına da dikkat etmek gerekiyor. Özellikle burun bölgesine krem sürerken ya da maske yaparken daha yavaş hareket edilmelidir. Bu konuda ilk altı ay daha dikkatli şekilde hareket edilmesi önerilir. Yapıştırılarak çekilecek maskelerden kaçınılması gerekir. Sadece sürülen ve ince yapıya sahip olan bakım ürünleri kullanılmalıdır. Kimyasal ürünlerden ziyade her zaman bitkisel ürünler daha uygun olacaktır. Aynı zamanda aşırı sıcak etkisi veren buharlı uygulamalar da önerilmemektedir. Çok sıcak etkisi altında kalan ameliyatlı burunlarda kanama sorunu meydana gelebilir.

Rinoplasti sonrasında cilt aşırı baskı almadan ve uygun ürünlerin tercihi ile 1 ay sonra bakıma alınabilecektir. Hastaların bu süreçte sabırlı olması ve yüz bölgesini temiz tutması yeterli olacaktır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ebru Topuz

Etiketler
Rinoplasti sonrası
Op. Dr. Ebru Topuz
Op. Dr. Ebru Topuz
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube