Rinoplasti sonrası burunda düşme olur mu?

Rinoplasti sonrası burunda düşme olur mu?

Burun ameliyatları üzerinde ve daha çok kapalı rinoplasti uygulaması yapılırken ameliyatı gerçekleştirmek adına kesiler uygulanır, bu kesiler uygulanmadan da ameliyat gerçekleşemez. Uygulanan kesiler burun ucunun dik durmasını sağlayan birtakım burun ucu desteklerinin de kesiye uğramasına sebep olmakta, burun üzerinde yer alan cildin daha serbest kalması ve burun kemerinin alınması ile burun üstündeki cilt daha bol kalmaktadır. Bunun sonucunda da cildi kütlesi nedeniyle burun ucu aşağı düşmektedir.

Ameliyat esnasında burun ucu kısmına kıkırdak desteği ile ek bir destek daha sağlanmadığı takdirde sarkmalar görülebilir. Aynı zamanda ameliyat esnasında açılması sağlanan burun ucunun destekleri de o an düzeltilmezse, özellikle burun ucunda bulunan kıkırdaklar uzun ve iri olan burun şekillerinde aşağıya doğru sarkmalar oluşturacaktır. Ancak operasyonda yeterli bir şekilde kıkırdak desteği eklenirse ve ayrılması sağlanan burun ucu desteklerinin yeniden onarılması da sağlanırsa, burun ucu kesinlikle düşmeyecektir. Hatta çok daha belirgin ve dik bir görünüm elde edeceğini söylemek mümkündür.

Belli bir konuda daha yanlış anlaşılmalar olabileceği için açıklama yapılması gerekiyor; rinoplasti uygulaması sonrasında iyileşmenin erken dönemlerinde ödem oluşumları sebebiyle burun ucunda görülecek kalkıklık belli bir süre sonucunda ödemlerin gitmesi ile beraber planlandığı gibi inecektir. Bu nedenle bu durumun burun ucu düşmesi olarak algılanmaması ve burun estetiği sonrasının oldukça doğal bir sonucu olduğu unutulmamalıdır.

Rinoplasti operasyonlarında son dönemlerdeki değişiklikler, gerçekleştirilen daha minimal ve destekleyici yapıyı çok daha az şekilde bozulmaya uğratan cerrahi yöntemlerle korunması sağlanıyor. Korunması sağlandıkça da, şekillendirme ve güçlendirme de daha iyi oluyor. Ameliyat sırasında gerekli görüldüğü takdirde kıkırdak desteği, dikiş uygulamaları ve bunun gibi teknikler ile de destekler arttırılabiliyor. Bu nedenle burun ucu düşmesinden korkulmasına gerek kalmıyor.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, 1983 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2013 yılında Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. 2013-2015 yılları arasında mecburi hizmetini gerçekleştirdikten sonra hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için devletteki görevinden istifa ederek özel sektörde görevine devam etmiş olan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, ihtisası boyunca özellikle estetik burun cerrahisi, horlama ve uyku apnesi tedavisi, çocuk kulak burun boğaz hastalıkları ve boyun cerrahisi konularında kendini geliştirme fırsatı bulmuştur. Ayrıca, uzmanlık eğitimi sonrasında Güneydoğu Anadolu bölgesindeki mecburi hizmeti esnasında ...

Etiketler
Düşme
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube