Psikolog tedavisi

Psikolog tedavisi

Psikolog tedavisi ne demek, tabi ki psikoterapi demek. Eskiden tedavi denince tıbbi tedavi anlaşılırdı. Ancak günümüzde tedavi yaklaşımları çok çeşitlenmiştir.

Konuşmayla tedavi olur mu, bir çok hastalık veya sıkıntı sadece konuşmayla, telkinle düzelir mi? Evet usulüne uygun ve bu amaçla geliştirilmiş terapi yöntemleriyle konuşulduğunda veya dinlendiğinde insanlar sıkıntılarından kurtulmaktadırlar. Psikoterapinin aslı telkindir. Telkinin aslıda kendi kendine yapılan telkindir. Çeşitlenen tedavi yaklaşımları arsında hiroterapi, fitoterapi , psikoterapi, masaj tedavileri vb daha bir çok seçenek sunulmaktadır. Asıl önemli olan her tedavi türünün iyi uygulayıcısını bulmak, tabir yerindeyse ehline ulaşmaktır. İşini iyi yapan kendini geliştirmiş bir psikolog size yada sorununuza uygun terapi yöntemleriyle yaşadığınız sıkıntıyı büyük oranda çözümleyebilir. Psikolog tedavisi bir anlamda pahalı bir tedavidir. Seans başına ücretlendirilen psikolog tedavisi aylarca, bazen de bir buçuk, iki yıl sürebilmektedir. Ama önemli olan sonuçtur. Kişi için anlamlı olan, tedavi sonucunda kurtulacağı sıkıntının bu bedele değip değmeyeceğidir. Çekilen sıkıntının büyüklüğü, bundan kurtulduğunda kişinin kavuşacağı yaşam kalitesi, ödediği bedelle ilgili kanaatini belirlemektedir.

Psikolog Tedavisi Nasıl Olur

Psikolog tedavisi nasıl olur elbette ki konuşarak.  “İnsan insanın ağısını alır” atasözü bunu çok güzel anlatmaktadır.

Psikolog tedavisi nasıl olur? Bir yanda kendi hayatının uzmanı olan insan, bir yanda psikolojik tedavi yöntemlerini profesyonelce uygulayan bir psikolog, kişinin sorunlarını çözümlemek için birlikte çalışırlar. İşbirliği halinde adeta insanın içine doğru heyecanlı bir yolculuğa çıkarlar. Bireysel terapi yöntemleri, aile-eş terapisi, grup terapi, çocuk ve ergen terapisi, vb bir birinden farklı yaklaşımlar ve terapi yöntemleriyle insanın sorunlarına çareler aranır. Bir birini tamamlayan yüzlerce farklı terapi yöntemi insanlara yaşam kalitelerini arttıracak seçenekler sunar. Örneğin çocuk ve ergenlere yaklaşım hem onların sorunlarına yönelik, hem de sorun yaşamalarına sebep olan çevre ve aile şartlarına yönelik çalışmaları kapsar. Psikolog tedavisi nasıl olur? Uzun zaman alır ama etkili sonuçları olur. Kişinin hayatı değişir,  güzel olur. Aile içinde ilişkiler iyileşir, geçim olur. Kaygı azalır, depresyon geçer. Terapinin zorluğu sabır gerektirmesidir. Halk tabiriyle boyacı küpü gibi daldır çıkar iyileşsin, olmaz. İnsan psikolojisini sıkıntılı hayat, olumsuz birikimler bozar. İyileşme de zaman içinde olmaktadır.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Mürşit Atlıakın

Psk. Mürşit ATLIAKIN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara üniversitesi Psikolojik Hizmetler Bölümü'nde başladığı lisans eğitimini 1983 yılında tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. 1984 yılında Samsun Ruh Sağlığı Hastanesi'nde psikolog olarak mesleki hayatına başlamış olan Psk. Mürşit ATLIAKIN, 1990 yılında Bursa Devlet Hastanesi'ne tayin olmuştur. Aynı zamanda buradaki görevini sürdürürken Spastik Çocuklar Hastanesi'nde 2 yıl, Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şubesi'nde 6 yıl, Adölesen (ergen) Sağlığı Merkezi'nde ve İletişim Merkezi'nde 1'er yıl süre ile çalışmalar yapmıştır. 2003-2012 yılları arasında Bursa Devlet Hastanesi'nin Kalite Yönetim Sistemini kurarak, yürütmesini ve kalite direktörlüğünü yapmış olan Psk. Mürşit ATLIAKIN, 2012 yılında emekli olmuştur. Kendisi halen Bursa Engelliler Federasyonu Başkanlığı, Bursa Böbr ...

Etiketler
Psikolojik tedaviler
Psk. Mürşit Atlıakın
Psk. Mürşit Atlıakın
Bursa - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube