Popo estetiği nedir?

Popo estetiği nedir?

Basık, sarkık, geniş ve şekilsiz olan popoların, yuvarlak, dik, kalkık ve sıkı bir hale getirmek için uygulanan operasyonlardır. Popo estetiği operasyonları içerisinde, liposuction, yağ enjeksiyonları, popo protezleri ve klasik kalça germe ameliyatları yer alır. Hastaya göre uygun yöntemlerden bir veya bir kaçı kombinasyon şeklinde uygulanabilir.

Popo estetiği kimlere yapılır?

Poposunun şeklinden memnun olmayan, şeklini değiştirmek isteyen her hastaya uygulanabilir.

Ameliyat öncesi neler yapılmalıdır?

Tüm estetik cerrahi operasyonlarında olduğu gibi bu ameliyat öncesinde de kişi eğer kullanıyorsa sigarayı ameliyattan 2 hafta önce ve ameliyattan 2 hafta sonra olmak üzere bırakmalıdır. Kan sulandırıcı Aspirin vb. ilaç kullanımı varsa en az 10 gün öncesinden bırakılmalıdır. Sürekli aldığı başka ilaçlar veya vitamin hapları (Ginseng, CoQ, Gingkobloba vs. içeren) var ise mutlaka 1 hafta öncesinden kesilmelidir. Bunların dışında farklı bir durum mevcutsa yine hastanın doktorunu bilgilendirmesi gerekir.

Ameliyat tekniği nasıldır?

Genel anestezi altında ameliyathane ortamında 1-3 saat arası sürebilen operasyonlardır. Bel, basen ve popoyu şekillendirmek ve popoyu kaldırmak için gerekli yerlere liposuction uygulanır. Popoya hacim kazandırmak için alınan yağlar poponun üst bölümüne verilebilir. Yeterli dolgunluk elde edebilmek için yağ miktarı yetersiz ise kalçalar arası oluktan yapılacak kısa bir kesi ile kasların arasına popoya özel tasarlanmış popo protezleri yerleştirilebilir. Eğer hastalarda aşırı kilo verme sonrası popoda ve bacaklarda sarkıklık ve düzleşme mevcut ise poponun hemen üstünde bel ile birleşen alanda, iç çamaşırı içinde kalacak şekilde klasik kalça germe operasyonu uygulanır. Bu ameliyat ile birlikte popolar daha dolgun ve yuvarlak bir hal alırlar. Bacaklardaki sarkıklıklar ve deri fazlalıkları da alınmış olur.  

Popo estetiği sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Hastalar genelde bir gün hastanede yatırılır. Rahat hareket etmeleri ve ağrıların azalması için korse giydirilebilir. İlk üç hafta korsenin gece-gündüz kullanılması önerilir. İkinci gün banyo yapılabilir. İlk altı hafta spor aktiviteleri kısıtlanır. İlk üç hafta hafif morluklar oluşabilir fakat bunlar geçicidir. Eğer sadece yağ enjeksiyonu yapılmışsa yağların % 30 a yakını eriyebilir, dolgunlukta bir miktar azalma olabilir. 

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu

Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu, 1982 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Hatay’da tamamlamasının ardından tıp eğitimine 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladı. Dr. Haytoğlu, 2004 yılında Washington University Orthopaedic Research Lab., St. Louis, USA‘da araştırmalara katıldı. 2006 yılında mezun olarak tıp doktoru ünvanını alan Dr. Haytoğlu, TUS'da derece alarak ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ABD’da  sürdürdü. 2010 yılında ABD’ de USMLE sınavlarını başarıyla tamamlayan Dr. Haytoğlu, ECFMG sertifikası almaya hak kazandı ve o yıl Case Western Reserve  University, Cleveland’ da estetik yüz ve burun cerrahisi ile migren cerrahisinin dünyaca tanınmış isimlerinden olan Dr. Guyuron ile çalışma şansını elde etti. Bu süreçte ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Popo estetiği kimlere uygulanır
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube