Peygamber sünneti (hipospadias) nedir?

Peygamber sünneti (hipospadias) nedir?

Halk arasında Peygamber Sünneti veya alttan işeme tabirleri bizim tıpta kullandığımız ismiyle Hipospadias denilen ve idrar deliğinin normal olması gereken yerde olmayıp da daha altta yerleşim gösterdiği bir hastalıktır.

Bu rahatsızlık doğumsal bir anatomik sorundur. Farklı seviyelerde olmasına bağlı türleri olmakla birlikte genel olarak ameliyatla düzeltilerek sünnet yapılması gereken bir durumdur.

Hipospadias' ın en hafif formunda dahi mutlaka Çocuk Cerrahları tarafından değerlendirilme ve cerrahi şartlarda sünnet veya ameliyat yapılması gereklidir.

Normal sünnet olduktan sonra düzeltme ameliyatı için başvuranlarda başarı oranı çok düşüktür. Bunun nedeni ise sünnet derisinin bu hastalıkta idrar kanalının normal yerine yerleştirilmesinde destek doku olarak kullanılmasıdır.

 



 

 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yusuf Demircan

Op.Dr. Yusuf Demircan 1974 de Samsun’ da doğdum. İlk öğrenimim Denizli ve Kıbrısta olmak üzere orta ve liseyi Kıbrıs Türk Maarif Kolejinde bitirmiştir. 1998 yılında Dokuz Eylül Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Devlet ve Özel Sektörde Acil Hekimi olarak çalışmış  2014 yılında İzmir Dr. Behçet UZ Çocuk Hastanesinden Çocuk Cerrahisi uzmanlığımı aldıktan sonra Van’ da ve Afrika’ da Devlet adına çok sayıda operasyon deneyimi etmiştir. 2016 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Yardımcı Doçent Ünvanı aldığım halde Üniversite yerine Özel Sektörde hizmet etmeyi planlayarak bu muayenehaneyi sizlerin hizmetine açmıştır. Bebek ve Çocuk hastalıkları Cerrahisi Alanında Şehrimize ihtiyaç bulunan özel olarak hizmet vererek doğru tanı, hızlı teşhis ve tedavi imkanlarımızla çocuklarımıza hak ettikleri kalitede hizmet etmeyi amaçladık v ...

Etiketler
Sünnet derisi
Op. Dr. Yusuf Demircan
Op. Dr. Yusuf Demircan
İzmir - Çocuk Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube