Ozonpunktur

Ozonpunktur

Ozonpunktur uygulaması aslında ozon tedavisi ile akupunktur tedavisinin kombinasyonu tedavisi olup yeni bir yöntemdir.

Bilindiği gibi akupunktur tedavisinde kullanılan 12 çift meridyen vardır,akupunktur noktaları bu meridyenler üzerinde yerleşmektedir.Akupunkturda chi diye adlandırılan enerji bu meridyenlerdeki noktalar arasında akmaktadır.

Ozon tedavisi ile bu akupunktur noktalarının uyarılması meridyenler arası enerji akışına ek bir ivme kazandırır.Ayrıca ozon tedavisinin hemoglobinin ozon uygulanan alanlardaki hücrelere daha fazla oksijen bıraktığı bilinmektedir.dolayısıyla akupunktur noktalarının bulunduğu bölgedeki hücreler bu nedenle daha fazla oksijen sunumuna maruz kalıcaklardır.Daha iyi oksijenlenen akupunktur noktalarındaki hücreler daha güçlü olarak uyarılacağından buda tedavinin ve uyarının etkisini arttıracaktır.

Ozonpunktur tedavisi ile zayıflama amaçlı uygulamalarda metabolizma canlandırıcı ve vücut güçlendirici ve beyin endorfin salınımı arttırıcı uygulalarda önemli kazanımlar elde etmek mümkün olabilmektedir.

Ozonpunktur tedavisi tek başına veya diğer ozon ve akupunktur tedavileriyle kombine olarak.ağrı tedavileri ,romatizmal hastalıklar gruplarında oldukça olumlu neticeler vermektedir

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. İsmail Ağar

Uz. Dr. İsmail Ağar 1961 Doğumlu. 1985 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nörolöji klniğinde bir yıl süreli volanter hekim olarak çalıştı İstanbul Haydarpaşa Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Merkezi Araştırma Hastanesinde Eğitim ve araştırma görevlisi olarak Kardiovasküler Anestezi Yoğun Bakım ve Beslenme Uzmanlığı yaptı. Tıp fakültesi sonrasında Akupunktur, Mezoterapi ve Medikal Estetik dallarında çalışmaya başladı. Pariste Mezoterapi yönteminin mucidi Dr Pistor ile mezoterapide yeni uygulanacak ilaçlarla mezoterapinin geliştirilmesi konusunda çalıştı. Yine Pariste Medikal estetik alanının ilk hekimlerinden Dr. Herzog, Dr. Lecoz ile çalıştı. Paris Tıp Fakültesi hastanesinde Mezoterapi konusunda gözlemci hekim olarak çalıştı. Bugün tüm dünyada kırışıklık tedavile ...

Uzm. Dr. İsmail Ağar
Uzm. Dr. İsmail Ağar
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube