Ortodontik tedavi nedir? her yaşta ortodonti

Ortodontik tedavi nedir? her yaşta ortodonti

Sizde pek çok kişi gibi kusursuz bir gülümsemeye sahip olmak istiyor;ancak ‘artık benim için çok geç!’diye düşünüyorsanız,fikrinizi değiştirme vakti geldi.Çünkü doğru teşhis ve tedavi ile güzel bir gülümseme yaratan estetik dişlere,aynı zamanda sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmak her yaşta mümkün.  

Ortodonti’nin amacı

Temel amacı diş bozukluklarını tedavi etmek olan ' ortodonti ' aslında soyut olarak ikiye ayrılıyor.Özellikle çocukluk yıllarında,düzenli kontroller ile olası diş bozukluklarını tespit etmek;bozukluğu önleyecek bir tedavi planı oluşturmak ve uygulamak ortodonti’nin birinci kısmını oluşturuyor.Böylece doğru uygulamalarla ileri ki yaşlarda ortaya çıkabilecek sorunlarının önüne geçmiş olunuyor.

Ortodonti tedavisi için ilk kontrol 7-8 yaş aralığında başlıyor.Erken kontrol ve gerekiyorsa tedavi,çocuğun sağlıklı bir çene gelişimine sahip olmasını,daimi dişlerinin düzgün sıralanmasını,dudak ve dil fonksiyonlarının düzenlenmesini ve kötü alışkanlıkların düzeltilmesini sağlıyor.Böylece kişi ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı bir gelişim süreci yaşıyor. Ancak çoğu zaman erken teşhis ve tedavi atlanıyor.Böylece birey erişkinliğe ulaştığında bazı ortodontik sorunlarla karşılaşıyor.İşte tam bu aşamada ortodontik tedavinin ikinci bölümü olan mevcut bozuklukları düzeltme işlemi devreye giriyor.Eksiksiz bilgilendirme ve ileri teknoloji ürünü tedavi yöntemleri ile yetişkinler de de son derece başarılı ortodontik uygulamalar yapılabiliniyor.İşte bu nedenle yeni bir gülüşe sahip olmak için hiçbir zaman geç değil. 

Ortodonti bozukluklarının olumsuz sonuçları:

Çocukluk ve gençlik yıllarında çeşitli sebepler ile ortodontik tedavisini yaptırmayan kişiler,Yetişkinlik döneminde pek çok sorunla karşılaşıyor. Bu sorunlar şöyle sıralanıyor:

1. Estetik ve psikolojik sorunlar
2. Dişlerin ara yüzlerinde çürüme ve renklenmeler
3. Diş eti kanamaları,şişliği,morluğu ya da çekilmeleri
4. Eğrilikten dolayı rahat fırçalanamayan dişlerde aşırı kirlenme ve temizlenme zorluğu
5. Ağız kokusu
6. İleri dönemlerde dişlerde sallanma ya da diş kayıpları  

Doğru çözüm : Her Yaşta Ortodonti

Erişkin bireylerde dişlerde ki şekil bozukluğunu ortadan kaldırmak için genellikle porselen kaplamalar tercih ediliyor. Ancak porselen kaplamalar,kesinlikle her zaman en doğru çözüm değil. Çünkü fonksiyonel açıdan sağlıklı,estetik olarak kusursuz bir ağız yaratmak,kişinin doğal dişlerini korumaktan geçiyor. En güzel yapay dişler bile,doğal dişlerin yerini tutmuyor. Düzgün dişlere ve gerçekten ideal bir gülüşe sahip olmak için,öncelikle dolgu ve diş eti bakımı gibi temek uygulamaların yapılması sonrasında ise tel tedavisine geçilmesi gerekiyor. Doğal Dişleri koruma felsefesi ile haraket eden doğru bir ortodontik tedavi,hastanın yaşı ne olursa olsun,olağanüstü sonuçlar yaratıyor.

Dr. Dt. Mehmet Ali Özer

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Mehmet Ali Özer

Dr. Dt. Mehmet Ali ÖZER, Antalya - Alanya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini 1981 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 1986 yılında ise Ortodonti alanındaki doktorasını tamamlayarak Uzmanı Diş Hekimi olmuştur. Askerlik  vazifesini Ankara Etimesgut Hava Hastanesi’nde yerine getirmiş olan Dr. Dt. Mehmet Ali ÖZER, 1987 yılında üniversitedeki görevinden ayrılarak, çalışmalarını özel sektörde sürdürme kararı almıştır. 1988 yılında da kendi polikliniğini kurmuş ve mesleki çalışmalarına burada başlamıştır. 2000 yılında Türkiye’nin ilk özel diş hastanesini kurmuş olan Dr. Dt. Mehmet Ali ÖZER, 7 yıl boyunca diş hastanesinin yönetim kurulu başkanlığını yapmış, 2007 yılında da diş hastanesini devrederek çalışmalarına Alanya'daki özel klini ...

Etiketler
Ortodontik tedavi nedir
Dr. Dt. Mehmet Ali Özer
Dr. Dt. Mehmet Ali Özer
Antalya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube