Neurofeedback terapisi ve dikkat eksikliği tedavisi

Neurofeedback terapisi ve dikkat eksikliği tedavisi

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Amerikan Akademisi’ne göre Neurofeedback egzersizleri, şu hastalıklarda klinik tedavi kılavuzu kriterini taşımaktadır: Dikkat Eksikliği, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), nöbet bozuklukları, anksiyete (örneğin, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Fobiler), depresyon, okuma bozukluğu. Bu veri klinisyenlere yukarıdaki hastalıklarda Neurofeedback uygulamasını önermektedir.

Amerikan Pediatri Birliği Dikkat Eksikliği Tedavisinde Neurofeedback Öneriyor

Çocuklarında dikkat eksikliği tedavisi için ilaç kullanmayı tercih etmeyen aileler, kalıcı bir tedavi yöntemi tercih eden aileler ve ialç tedavisini yan etkisi sebebiyle ilacı tedavisini bırakmak zorunda kalan aileler için bir alternatif tedavi yöntemi olan neurofeedback, Amerikan Pediatri Birliği tarafından Kasım 2012`de Dikkat Eksikliği tedavi protokollerinde, "Level 1 - Best Support", en çok önerilen tedavilerden birisi olarak açıklamıştır.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Bora Küçükyazıcı

1973 yılında İstanbul doğumludur. 1990 Cağaloğlu Anadolu Lisesi`nden mezun olduktan sonra, lisans eğitimini Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1997 yılında tamamlamıştır. Acil Servis Sorumlu Hekimi olarak Kastamonu-Balıkesir-Tekirdağ illerinde 1997-2000 yılları arasında devlet görevinde çalışmıştır. 2000-2006 yıllarında Actavis, Genzyme gibi ulusal ve uluslararası medikal ve biyoteknoloji firmalarında medikal departmanda eğitmen ve üst düzey yönetici olarak görev yapmıştır. Katıldığı uluslararası eğitim ve yönetim toplantılarında Türkiye`yi birçok defa başarıyla temsil etmiştir; "Farklılaştırma Stratejisi ve İletişim" konulu çalışması ile 2006 yılında yurt dışında "En Başarılı Uygulama" ödülü almıştır. 2007 yılında Aile Hekimliği programına katılmıştır. 2008 yılında St. Clement’s Üniversitesinde Klinik Psikoloji alanında doktor ...

Etiketler
Dikkat eksikliğii
Dr. Bora Küçükyazıcı
Dr. Bora Küçükyazıcı
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube