Neden lazer epilasyon yaptırmalıyım?

Neden lazer epilasyon yaptırmalıyım?

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerin giderilmesinde kullanılan etkili ve güvenli bir yöntemdir. Lazer epilasyon kalın tüylerin olduğu koltuk altı , kasık, bacak gibi vücut bölgelerinde  tüyleri azaltmakta veya yok etmektedir. Lazer epilasyon 6-10 hafta aralıklarla uygulanır. Ortalama 6 seansta  %80-90 oranında kalıcı olarak tüyler azalmaktadır.

Lazer epilasyon seansları vakit almaz. Örneğin koltuk altı seansı 2 dk, kollar 20 dk veya bacaklar bir saat sürmektedir.
     
Lazer epilasyon seans aralıklarında tüyler dökülür. Bir seastan diğerine kadar tüyler çıkmaz. Tekrar çıkmaya başladığında diğer seans uygulanır. Bu durum tedavi süresince çok büyük rahatlık ve temizlik sağlamaktadır.

Lazer epilasyon batık tüy sorununu kökten yok eder. Bazı kişilerde bacak, kasık bölgesinde  batıktan kaynaklanan sivilceler, iltihaplar ve sonrasında izler ve lekeler oluşur. Lazer epilasyon tüyleri incelterek ve yok ederek batık tüy sorununu tedavi etmektedir. Bu sayede  sivilce , leke ve iz problemleri de ortadan kalkmaktadır.

Kadınlarda hirsutizm denilen, hormon problemlerine bağlı çene , göğüs arası ve göbek bölgesindeki  kıllanmaların tedavisinde lazer epilasyon etklilidir. Bu bölgedeki tüylenmelerin  tek başına ilaçla tedavisi yeterli olmamaktadır. ilaç tedavisi ile birlikte veya tek başına epilasyon tüyleri azaltmakta , inceltmekte ve yok edebilmektedir. Böylece tüylenme problemi olan kadın hastalar fiziksel ve psikolojik olarak çok rahat etmektedirler. Bu tür hastalar   her gün tüylerini almaktan kurtulmaktadırlar. Bu tüylerin cımbız, ağda ve ip gibi yöntemlerle alınması sonrasında ortaya çıkan tahriş, sivilce, batık ve leke şikayetleri kaybolmaktadır.      

Lazer epilasyon neden yaptırmamalıyım?

Lazer epilasyon kadınlarda, yüzdeki ince tüylerin tedavisinde diğer bölgelerdeki kadar başarılı değildir. Dudak üstü bölgesi ve belki yanak bölgesi dışında ki ince tüyler lazer epilasyona iyi yanıt vermeyebilir. Tüyler azalmayabilir hatta bazen çoğalabilir. Bu yüzden, yüz bölgesinde ince tüyleriniz varsa mecbur olmadıkça lazer epilasyon tedavisine başlamayın. ığneli epilasyon  veya sir ağda gibi yöntemleri tercih edin, özellikle boyun ve şakaklarda dikkatli olun.
     
Esmer tende ince tüy şikayeti  varsa lazer epilasyon yaptırırken dikkatli olunmalıdır. Koyu ten rengine uygun cihazlar kullanılmalıdır. Koyu tende ince tüy şikayetine Diode ve ND:Yag lazerler daha uygundur.

Alexandrite ve IPL sistemleri ise ten regi açık veya buğday renkli kişilere daha uygundur. Alexandrite ve IPL sistemleri esmer tende uygulanırken dikkatli olunmalıdır.

Lazer epilasyon yaptırırken yaptırdığınız yerin temizkoşullarda  çalıştığına emin olunmalıdır. Lazer epilasyon öncesi tüyleri kısaltmak amacıyla kullanılan aletlerin, yattığınız masanın  dezenfekte edilip edilmediğine dikkat edilmelidir.. Mantar, virüs veya bakteri kapılabilir. Epilasyon cihazı tene değiyorsa, cihazın ucunun da temizlendiğinden emin olunmalıdır.
Solaryum ve güneşlenmenin hemen  sonrasında lazer epilasyon yaptırılmamalıdır.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Güneş Ertürk

Uzm. Dr. Güneş ERTÜRK, lisans öncesi eğitimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1992 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı'nda ihtisasına başlamış ve 1996 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında Kadıköy Şifa Hastanesi ve İstanbul Memorial Hastanesi'nde Dermatoloji Uzmanı olarak görev yapmış olan Uzm. Dr. Güneş ERTÜRK, 2000 yılında ABD, New York - Mount Sinai Tıp Fakültesi Dermato - Surgery departmanında mesleki çalışmalar yapmıştır.

Klinik dermatoloji, lazer dermatoloji ve kozmetik dermatoloji ile yoğun olarak ilgilenen Uzm. Dr. Güneş ERTÜRK, mesleki çalışmalarına Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Seans
Uzm. Dr. Güneş Ertürk
Uzm. Dr. Güneş Ertürk
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube