Mini yüz germe operasyonu ( short scar mını face lift )

Mini yüz germe operasyonu ( short scar mını face lift )

Yerçekiminin etkisi ile yaşlanma belirtileri 30 yaşından itibaren başlar. Yaş ilerledikçe belirginleşir ve yüzdeki tüm dokular bundan etkilenir. Cilt altı yağ dokusu ve kaslarda erime ile yumuşak dokuda elastikiyet azalır ve sarkmalar başgösterir.Sonuçta yorgun,yaşlı ve çökmüş bir görünüm kazanır. Yüz germe ameliyatları ile bu süreci uzatmak ve oluşan sorunları düzeltebilmek mümkündür.Bu ameliyat yaşlanmayı durdurmaz.Yapılan ameliyat kişiyi bulunduğu yaştan daha genç ve daha canlı görünüme kavuşturur.Fakat yaşlanma prosesi devam eder.

Mini yüz germe operasyonu yüz sarkmasını düzeltme ve cildi sıklaştırarak yaşlanma belirtilerini azaltmak için tasarlanmış bir yüz germe ameliyatıdır . Bu operasyonlar uygulamalara göre değişkenlik gösterebilir.Benim yaptığım operasyonlarda kulak önünde görünmeyen bir skar kalmakta ve yüzün alt tabakalarındaki SMAS dokusu da gerilmektedir.

Geleneksel yüz germe ameliyatlarında skar kulağın önünden geçip arkasından ensedeki saçlı derinin içine kadar uzanmakta ve ameliyatın iyileşme süresi on güne kadar uzamaktadır .

Uygun vakalarda kısa skarlı yüz germe ameliyatı lokal anestezi altında muayenehane şartlarında yapılmakta ve kişi bir kaç gün içinde normal hayatına dönebilmektedir.
Bu operasyon orta yaş veya yüzü fazla yıpranmamış kişiler için uygundur.

Klasik yüz germe ameliyatına göre avantajları 

1) Muayenehane şartlarında lokal anestezi ile yapılabilmesi
2) İyileşme süresinin kısa olması ve sosyal hayata erken dönüş
3) Maliyet 
4) Aynı anda fraksiyonel lazer ve TCA peeling ile birlikte uygulanabilir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ali Gökçen Akdal

Op. Dr. Ali Gökçen AKDAL, 1958 yılında Aydın Ortaklar’da doğmuştur. Lise öğrenimini Karşıyaka Erkek Lisesi'nde bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini  1981 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Hastanesi 1. Plastik Cerrahi Kliniğinde yapmış ve 1991 yılında Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur.

1991-2007 yılları arasında Alsancak Devlet Hastanesi'nde ve yarı zamanlı olarak kendi özel muayenehanesinde görev yapmış olan Op. Dr. Ali Gökçen AKDAL, 2007 yılında ise Dermatoloji Uzmanlığını almış olup mesleki çalışmalarına Dr. Sevda Orhon ile birlikte kurmuş oldukları Alsancak Güzellik Merkezi’nde devam etmektedir.

Etiketler
Yüz germe ameliyatı
Op. Dr. Ali Gökçen Akdal
Op. Dr. Ali Gökçen Akdal
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube