Mini karın germe operasyonu için uygun musunuz?

Mini karın germe operasyonu için uygun musunuz?

Mini Karın Germe Ameliyatı

Mini karın germe ameliyatı, klasik karın germe işlemine göre daha sınırlı bir girişimdir. Ameliyatta göbek deliğinin yeri değişmez ve göbek çevresindeki kesi klasik abdominoplasti ameliyatına göre daha kısadır. Mini karın germe ameliyatında göbek çevresinde herhangi bir işlem yapılmaz, göbek deliği yeri değişmez. İşlemde sarkmış karın gerilerek düzeltilir, deri aşağı doğru çekilerek gerdirilir. Karın bölgesinde fazla olan bölge bu işlemde de çıkartılır. Klasik karın germe ameliyatına göre mini karın germe ameliyatında iyleşme daha çabuk olur.

Karın germe ameliyatı yani abdominoplasti operasyonu karın bölgesindeki fazla deri ile yağ dokusunun alınmasını ve karın duvarı kaslarının gerilmesini içeren bir operasyondur. Karın germe ameliyatı, mide sıkılığını geri kazanmanın ve gevşek deriyi toparlamanın kalıcı olan tek yoludur. İşlem sırasında, karınınız sıkılaştırılırken kasıklarınıza ufak bir kesik açılır ama bu kesik iyileştikten sonra, iç çamaşırınızın ve bikininizin altında kalacağı şekilde gizlendiği için kesinlikle gözükmez. Operasyon önce kaslar sıkılaştırılır ve fazla deri alınır. Mümkün olduğu kadar kaslar sıkı tutulur. Böylece operasyon sonrası olabilecek deformasyon dengellenmiş olur.

Mini Karın germe kimlere yapılır?

Kilosu az olmasına rağmen sarkık bir karna sahip olan kişiler mini karın germe operasyonuna uygun kişilerdir. Mini karın germe, kasık üstünde küçük bir kesi ile gerçekleştirilir. İşlem fazla derinin yok edilmesi işlemidir. Mini karın germe ameliyatı, küçük bir kesi ile yapılır, daha küçük ve karın germe operasyonuna göre daha sınırlı bir girişimdir.Mini karın germe ameliyatında göbek deliğine dokunulmaz. Mini karın germe ameliyatında problemli olan göbek deliğinin alt kısmında cilt sarkması olan göbek deliği hizasının altındaki alandan yapılır. Karın kaslarının altındaki gevşemeler, ayrılmalar birbirine yapıştırılır ve ardından dikişleri atılır.

Mini Karın Germe Estetiği ve Sonrası

Mini karın germe ameliyatı, yapılacak müdahaleye göre lokal anestezi veya genel anestezi altında 1-2 saat süremektedir. Dren takılabilir, 1 ay boyunca hastanın korse giymesi zorunludur. Operasyon sonrası 5-6 saat hasta dinlendirilir. Hasta isterse hastanede kalabilir fakar operasyon sonrası hastanede kalınması zorunlu değildir. Dikişlerin alınması ve normal hayatınıza dönüşünüz için yaklaşık 1 hafta sonra olacaktır. Karın estetiği izleri ise 3-6 ay boyunca kızarık görünecektir. Bu izler zamanla solacak ve belirginliği azalacaktır. Karın estetiği ameliyatında oluşacak izler mayo içi bölgesine saklanacağından dolayı görünen belirgin bir iz olmayacaktır.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Leyla Arvas

Op. Dr. Leyla ARVAS, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş ve tıp doktoru unvanı almıştır. Doktorasını tamamladıktan sonra Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisasına başlamıştır. Eğitim dönemi boyunca  farklı ülkelerdeki tanınmış klinik ve hastanelerde çalışma fırsatı bulmuştur. Dünyanın en iyi mikrocerrahi merkezlerinden biri olan Tayvan Chang Gung Memorial Hastanesi’nde, mikrocerrahi (baş, boyun ve meme kanserlerinin tedavisinde rekonstrüksiyon) eğitimi almıştır. Japonya’da Tokyo şehrinde TWMU Hastanesi'nde çalışarak akne, lekeler, hiperpigmentasyon, yara izleri, kırışıklıklar, akne izleri için uygulanan lazer tedavileri konusunda deneyim kazanmıştır. ​​İspanya’da Barselona şehrinde, IDB (Instituto Javier de Benito) Kliniği’nde klinik fellow olarak bulunmuştur. Özellikle yüz estetiği, ...

Etiketler
Mini karın germe
Op. Dr. Leyla Arvas
Op. Dr. Leyla Arvas
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube