Mini karın germe ameliyatı

Mini karın germe ameliyatı

Mini karın germe ameliyatı, klasik karın germe ameliyatına göre daha küçük ve sınırlı bir ameliyattır. Mini karın germe, kasık üstüne açılan daha küçük bir kesi ile yapılmaktadır. Bu ameliyat, göbek deliğinin alt kısmında cilt sarkması olan ve sezeryan izinin üstünden biriken fazlalıkları olan hastalar için uygundur. 

Operasyon, göbek arası ile kasık üstü bölgesinde yapılmaktadır. Göbek deliğine dokunulmamakta, karın  bölgesi gerginleştirilip dikiş atıldıktan sonra, göbek deliği biraz aşağı çekilmiş gibi görünmektedir. 

Mini karın germe ameliyatı, yapılacak müdahaleye göre lokal anestezi veya genel anestezi altında 1-2 saat arası sürmektedir. 

Bu ameliyatta sadece kasıktan geçen kısa bir iz olur. Mini karın germe ameliyatı liposuction başta olmak üzere, farklı operasyonlarla da kombine edilebilir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme;

Karın germe ameliyatı sonrası, deri altında kan toplanması (hematom), enfeksiyon, yara yeri problemleri nadir fakat olası komplikasyonlardandır. Bu olumsuz ihtimallere karşı alınacak önlemler ise şöyle sıralanabilir; 

* Opere edilen bölgeye mutlaka diren konulur, 

* Antibiyotik tedavisi uygulanır, 

* Yara alanı için uygun pansuman ve destekleyici ilaçlar ile (yara izini düzelten jeller) masaj uygulamalarıdır.

Operasyon sonrası ameliyathaneden özel bir korse ile çıkılır ve bu korse 3 hafta kullanılır. Genelde hastanede 1-2  gün kalınması yeterlidir. Ameliyat sonrasında gerginlik ve hassasiyet 1-2 gün hissedilir. 3. günün sonunda gerginlik hissi azalır. 5-6 gün sonra sosyal ve iş yaşantınıza dönebilir, 6-8 hafta sonrası her türlü spor aktiviteleri yapabilirsiniz. İzler ilerleyen zaman içince azalmaya devam eder ve soluklaşır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Çağrı Sade

Etiketler
Mini karın germe ameliyatı
Op. Dr. Çağrı Sade
Op. Dr. Çağrı Sade
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube