Mikrogreft yöntemiyle jilet izi giderme

Mikrogreft yöntemiyle jilet izi giderme

Hayatın getirdiği sıkıntıları bir şekilde kendine yansıtma, kendine zarar verme ile gidermeye çalışma olarak açıklayabileceğimiz jilet veya bıçakla oluşan yara izleri hastalara hayat boyu pişmanlık ve sıkıntı vermektedir.

Jilet izlerini gidermede kullanılan yöntemler genelde izin verdiği ölçüde izin ameliyatla çıkarılması (tek iz ) yöntemi ya da dermabrazyon gibi cildi zımparalama ile izi giderme yöntemi,  dermabrazyon sonrası  bacak ya da koldan alınan deri yaması yöntemidir.

Jilet izlerini gidermede kullanılabilecek diğer bir yöntem ise alınan cilt grefti (yama) nin hücrelerine ayrıştırılarak  yara yerine uygulanmasıdır. Bu yöntemde öncelikle jilet izi olan bölge ameliyathanede zımparalanır. Genelde zımpara sonrası ciltten daha derin katmandaki yara alanı beyaz olarak ortaya çıkar. Ciltaltındaki bu iz alanının çizgi şekli bozulmadıkça başarı oranı düşük olmaktadır. Çizgi bütünlüğü bozulduktan sonra uygulanan mikrogreft ( hücre spreyi)  sayesinde tutunan hücreler renk oluşturarark beyaz sahaları kapatmaktadır.

 Uygulama sonrası 1 hafta pansuman kapalı bırakılır. 1 hafta sonunda pansuman açılarak kremle takip yapılır. Nihai sonuç ancak 1 yıl sonunda içeriden yara iyileşmesi tamamlandığında görülebilmektedir.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar

Etiketler
Jilet izi giderme
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube