Migren tedavisinde botox !

Migren tedavisinde botox !

Botox tedavisi "kronik migren" de güncel ve etkin bir tedavi yöntemi olarak baş ağrısı şiddeti ve sıklığını azaltmaktadır.  Ayda 15 günden fazla migren başağrısı çekildiğinde bu kronik migren olarak tanımlanır. Botox tedavisi kronik migren dışındaki  baş ağrılarında kullanılmaz. Bu yöntem sinir ucundan salınan, ağrıda rol oynayan kimyasalların miktarını azaltarak etkili olmaktadır. 

BOTOX tedavisi enjeksiyon şeklinde uygulanır ve ilk haftanın sonunda etkisini gösterir, maksimum etkisi 6. haftada görülür. Enjeksiyonlar   12 hafta ara ile   tekrarlanabilir.  BOTOX tedavisinin, hastaların %47'sinde başağrılarını en az %50 azalttığı gösterilmiştir. Diğer bir ifade ile BOTOX tedavisi, gelmesi muhtemel ayda ortalama 8-9 migren başağrısını engeller.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Fehim Arman

Prof. Dr. Fehim ARMAN,  İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1979 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Akdeniz Üniversitesi  Tıp Fakültesi'nde Nöroloji Anabilim dalında  (Beyin ve Sinir Hastalıkları) yapmış ve 1983 yılında Nöroloji Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, 1992-2006 yılları arası Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde önce doçent ve sonra  profesör olarak  , 2006-2017 yılları arasında Acıbadem Kozyatağı Hastanesi ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi nöroloji anabilim dalı başkanı olarak görev yapmış olan Prof. Dr. Fehim ARMAN, 2017 -2018 yılında  Florya Medikal Park Liv Concept Nöroloji Kliniği'nde  görev yapmıştır.  Halen Fulya'daki özel muayenehanesinde hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Botoks (botulinum toksini)
Prof. Dr. Fehim Arman
Prof. Dr. Fehim Arman
İstanbul - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube