Mezoterapi ile cildiniz nefes alsın!

Mezoterapi ile cildiniz nefes alsın!

qwedsa

Mezoterapi nedir ?

Cildin değerli üst tabakası epidermise çok ince iğneler ile zarar vermeden tedavi etmek üzere kullanılan bir yöntemdir. Bu uygulama çeşitli makineler ile de yapılmaktadır. Yani cilde vitamini yedirme işlemdir. Cildin kendini  yenilerken iş ve sosyal hayatınızdan uzak kalmanıza gerek yoktur.

Hangi Alanlarda Kullanılır ?

Cilt sıkılaştırma, kırışıklıkların tedavisi, ağız etrafındaki sigara çizgileri, genişlemiş gözeneklerin azaltılması, akne izleri, operasyon ve yanık skarlarının belirginliğinin azaltılması, gebelik çatlaklarında kullanılmasının faydaları vardır

Nasıl bir Uygulamadır ?

Cilt temizlendikten sonra uygulama yapılacak bölgeye saf hyaluronik asit veya vitaminli cilt gençleştirilme ürünleri sürülür. İnjeksiyon yöntemi veya motorlu cihazın cilde dik olarak hızla girip çıkan ultra ince mikro iğneleri (0,02 mm) sayesinde deri yüzeyinde mikroskobik kanallar açılarak cildin iyileşme hücreleri uyarılır. Yaklaşık 30-40 dakika süren bu işlemde cildin sıkılığı için vazgeçilmez olan “kollajen” ve “elastin” üretimi sağlanır, kan dolaşımı artar.  İşlemden sonra yatıştırıcı bir petid maskesi uygulanılabilinir. Uygulamadan sonra mutlaka nemlendirici ve güneş kremi uygulanmalıdır.

3-4 hafta ara ile minimum 3 seans öneriliyor. Hekim tarafından uygun görülen sürelerde tekrarlanan uygulamalar yapılabilir.

Bu uygulama sayesinde:

Geleneksel lazer yöntemlerinden farklı olarak ısı hasarı yani yanık oluşturmadan, derinin kıymetli üst tabakasını soymadan, tahriş etmeden cilt derinden uyarılır.

Cildin üst tabakası hasar görmediği için yaz aylarında da rahatlıkla uygulanabilinir.

Burun kenarı, göz çevresi, dudak çevresi gibi ulaşılması güç bölgeleri tedavi edilmesinde uygulanabilir.

İşlem sonrası leke ya da iz oluşma riski yoktur ve tüm cilt tiplerinde uygulanabiliyor.

Kabuklanma veya iz kalmadığından ertesi gün is ve sosyal hayata devam edile bilinir.

Kimlere uygulanır?

18 yaş üzerinde herkese yapılabilinir

Lazer ile cilt gençleştirme uygulanamayan koyu tenli hastalara uygulanır.

Derinin en ince olduğu ve diğer uygulamaların yapılamadığı boyun, kol içleri gibi bölgelerede de uygulanabilir.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hacer Banu Aksoy

Op. Dr. Hacer Banu AKSOY, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1996 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2002 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2003 - 2009 yılları arasında  Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmuştur.

Mecburi hizmetini 2010 - 2011 yılları arasında Kırklareli Devlet Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Hacer Banu AKSOY, 2011 - 2017 yılları arasında Beykoz Devlet Hastanesi'nde, hasta kabulü yapmıştır.

Op. Dr. Hacer Banu AKSOY, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan Baest Klinik'te devam etmektedir.

Etiketler
Mezoterapi yöntemi
Op. Dr. Hacer Banu Aksoy
Op. Dr. Hacer Banu Aksoy
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube