Meslek hastalıklarında akupunktur

Meslek hastalıklarında akupunktur

Günümüzün çalışma koşulları insanı gittikçe daha hareketsizleştirmektedir. Bilgisayarlarının başında bankacılar, bilgisayarcılar, mimarlar, tasarımcılar vb. küçük parmak hareketleri eşliğinde saatlerce çalışmaktadırlar. Gelişen teknoloji ve yoğunlaşan iletişim imkanları insana katkılarının yanısıra kendi çelişkisini de yaratarak bireyin bu yoğun iletişim ağı içinde yalnızlaşmasına neden olmakta ve bu da strese bağlı ortaya çıkan baş, boyun, sırt ve bel ağrıları, kronik kabızlık, spastik kolon, gastrit, cinsel problemler gibi sorunların ortaya çıkmasına, yalnızlaşmanın farkedilemeyen sonucu olarak aşırı besin, alkol ve sigara tüketimine neden olmaktadır.
Bütün bu problemler Akupunktur tedavisi ile giderilmektedir.
Günümüzde, Akupunktur'un alternatif bir tedavi yöntemi olduğu düşüncesi, yerini yukarıda sayılan sorunlarda doğrudan başvurulabilinen bir tedavi yöntemi olduğu düşüncesine bırakmaktadır.
Akupunktur uygulayıcıları, bilim dünyasına bedenin üretebildiği endorfin adı verilen ağrı giderici maddeleri iğne, laser vb. uyaranlarla salgılatabildiklerini ispatlamışlardır. Ayrıca Akupunktur uygulaması ile Limbik sistem olarak adlandırılan ve çevremizden aldığımız tüm psişik uyaranlara vereceğimiz tepkiyi ayarlayan sistemi düzene soktuğu da kesindir.
Bütün bunlara şimdiye kadar Akupunktur uygulamasının ürettiği ciddi hiçbir yan etkinin tanımlanmamış olması da eklenirse, ortaya yaşadığımız çağın koşulları ile iyice yoğunlaşan ve hayatla kuracağımız ilişki için gereksindiğimiz zamanı elimizden alan bu gibi problemlerle boğuşmak yerine haftada 20 şer dakikalık 1 veya 2 seans (ortalama 15 seans) Akupunktur tedavisi olarak daha nitelikli bir hayat yaşamak kalmaktadır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Kaya Özkuş

Prof. Dr. Kaya ÖZKUŞ, 1963 yılında İstanbul'da doğmuştur. İlkokul öğrenimini 1975 yılında Giresun Gazi Paşa İlkokulu'nda,orta öğrenimini ise 1980 yılında Haydarpaşa Lisesi'nde tamamladı. 1986 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde eğitim görerek, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1989 yılında ise Anatomi uzmanlığını tamamladı. Akupunktur ile ilgili çalışmalarına 1991 yılında başlayanProf. Dr. Özkuş, 1992 yılında Akupunktur uygulama sertifikasını aldı ve Anatomi doçenti oldu. 1993 yılında ise Akupunktur Derneği Başkan yardımcısı seçildi. Prof. Dr. Özkuş ayrıca Kore'nin Seul kentinde yapılan WFAS Uluslararası Akupunktur Sempozyumu'na da katılmıştır. Prof. Dr.Özkuş, Türkiye'de ilk kez 30.04.1994- 21.051995 tarihleri arasında gerçekleşen ve 4 dönemden oluşan 100 saatlik teorik ve pratik akupunktur eğitim seminerlerinin or ...

Etiketler
Endorfin
Prof. Dr. Kaya Özkuş
Prof. Dr. Kaya Özkuş
İstanbul - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube