Meme küçültme - redüksiyon mamoplastisi

Meme küçültme - redüksiyon mamoplastisi

Meme Küçültme - Redüksiyon Mamoplastisi

Genetik veya hormonal faktörlerin etkisiyle büyüme çağında dahi genç kızlarda oldukça iri memeler görülebilir. Beslenme, aşırı kilo alımı, gebelikler ve yer çekimi etkileriyle daha ileri yaşlarda da memelerin irileşme ihtimali artar.

Bu durum hem estetik olarak kişiyi olumsuz etkiler, hem de ağırlıkları nedeniyle boyun, sırt ağrıları, aşırı terleme ve koku gibi tıbbi sorunlar yaratabilir. İri memeler cerrahi yolla küçültülürler.

Ameliyat genellikle genel anestezi altında yapılır ve 2-5 saat kadar sürebilir. Bu zaman aralığında gerekli miktarda deri, meme ve yağ dokusu alınır meme ucu yuvarlağı küçültülür ve aynı zamanda sarkmış olan meme ucu olması gereken noktaya kaldırılır.

Ameliyat yöntemleri çok çeşitli olmakla beraber genellikle iki tip dikiş hattıyla sonlandırılır. İlki lolipop tekniği denen meme yuvarlağı çevresi ve aşağıya dik seyreden dikişlerle sonlandırılan yöntem; diğeri buna ilaveten meme alt kıvrımında yatay dikiş hattının da olduğu ters 'T' şekilli yöntem.

Anlaşılacağı üzere meme küçültme ameliyatlarında kaçınılmaz olarak kesi izleri söz konusudur. Bunlar zamanla solsa da bir miktar kalıcılıkları olacaktır. Modern tekniklerde meme dokusu ve süt kanalları korunmaya çalışılır ancak daha sonraki dönemlerde yine de emzirme garantisi verilemez

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Erdal Tuğsel

Op. Dr. Erdal TUĞSEL, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1982 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1982-1984 yılları arasında Bingöl’de mecburi hizmetini yerine getirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ihtisas eğitimine başlamış ve 1990 yılında Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur.  1990-1993 yılları arasında İzmir’de SSK Hastanelerinde uzmanlık sonrası mecburi hizmetini, Ankara Hava Hastanesi'nde ise askerlik vazifesini yerine getirmiş olan Op. Dr. Erdal TUĞSEL,1994-1996 yılları arasında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başasistan olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda 1995 yılında Brezilya'da Dr. Carlos Oscar Uebel'in yanında çalışmalar yapmış ve Saç Ekim Tekniğini öğrenmiştir. 1996 yılından beri mesleki çalışmalar ...

Etiketler
Meme küçültme ameliyat süresi
Op. Dr. Erdal Tuğsel
Op. Dr. Erdal Tuğsel
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube