Meme küçültme (reduction)

Meme küçültme (reduction)

Meme Küçültme - Reduction Mammaplasty
Operasyonu meme yağ dokusunun, glandüler dokunun ve derinin belirli ölçülerde çıkarılmasıdır. Meme çeşitli nedenlerden dolayı büyük ya da sarkmışdır ya da birbirinden farklı büyüklüktedir. ESTETİK problemler dışında sırt ağrısı, boyun ağrısı, sütyen askısına bağlı yara, meme dokusunun yan-alt kısmında yara-kızarıklık yapması nedeniyle bozulan yaşam konforu bu ameliyatı gerektiren nedenlerdir. Meme küçültme ameliyatı her yaşda yapılabilir.

Bu ameliyat yapılmadan önce hazırlık aşamasında ilk olarak doktorla birlikte konuşulması gerekenler;

* Meme gelişme döneminde, hamilelik ve emzirme döneminde hormonların etkisi ile büyür, Doktorunuz büyümenin durmuş olmasını tercih eder.
* Memede daha önce geçirilen operasyon (kansere bağlıda olabilir) ya da enfeksiyon varsa ve gerekiyorsa Mammografi ve meme USG yapılır.

Ameliyat öncesi hasta değerlendirilirken memenin omuzdan meme ucuna kadar olan mesafesi ve şekli yapılacak ameliyat yöntemini ve yönteme bağlı oluşacak izi belirler. Bu yöntemlerden en sık "Vertikal teknik" dediğimiz yöntem tercih edilir ve gerekirse beraberinde "liposuction" uygulanır. Bu teknikte meme ucundan aşağıya uzanan tek bir iz vardır.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Gülay Boztosun

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN, İlk ve orta öğretimi tamamladım; C.Ü. Tıp Fakültesinden mezuniyetim sonrasında P.Ü. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanlığını aldım.

Saç Ekimi, Burun Estetiği ve yeniden burun Rekonstrüksiyonu, VASER ile Liposakşın (kansız yağ alımı), Yüz Estetik operasyonları ve Meme Büyütme ve Küçültme operasyonları gibi Vücut estetik operasyonları yanında Mikrocerrahi, Maksillo-fasiyal cerrahi alanlarındada operasyonlar özel ilgi alanlarım.

Pek çok bilimsel çalışma ve yayında yer aldım.

İstanbul Bağdat caddesinde bulunan muayenehanemde serbest hekim olarak çalışmaktayım, ayrıca yurt dışında bazı ülkelerde de ameliyat, saç ekimi ve noninvaziv işlemler gibi uygulamalar yapıyorum.

Etiketler
Estetik
Op. Dr. Gülay Boztosun
Op. Dr. Gülay Boztosun
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube