Meme küçültme ameliyatı sırları

Meme küçültme ameliyatı sırları

1- Meme küçültme ameliyatı olmaya karar verdiyseniz ameliyat öncesi mutlaka ideal kilonuza ulaşmalısınız. Boyunuza en uygun kiloda yapılan meme küçültme ameliyatının belirgin olarak estetik sonuçları iyidir. Ayrıca  yara izlerinin daha kısa  olması sağlanabilir.

2- Ameliyat öncesi mutlaka ve mutlaka sigara bırakılmalıdır. Tavsiyemiz ameliyatın en az 4 hafta öncesinde sigara bırakılması ve ameliyat sonrası yine en az 4 hafta sigara içilmemesidir.

3- Kilo vermiş, sigarayı bırakmış uygun bir hasta olarak meme küçültme ameliyatı olmak için kendinize Plastik Cerrah arayabilirsiniz…

4- Sütyeninizin sayısal olarak ölçüsü (75,80,90, 95 vd.) göğüs duvarı çevresini ifade eder ve malesef bu sayı meme küçültme ameliyatından sonra da aynı kalır.

5- Sütyenin A,B,C ile ifade edilen meme hacmine karşılık gelen birimi ise ameliyattan sonra değişecek ve değişmesi istenen birimdir. Ve genellikle C ve D cup giyen hastalar boyun ağrıları, giysilerini yakıştıramama ve sütyen askılarının omuzda yarattığı sıkıntılar nedeni ile meme küçültme ameliyatı arayışındadırlar. Meme küçültme ameliyatından sonra bu hastalar genellikle B cup ölçüsüne ulaşırlar ama A cup olması neredeyse imkansızdır.

6- D cup olan bir hastanın küçültme ameliyatı sonrası ters T şeklinde izleri olacaktır ve bu izler kalıcıdır zamanla iyi iyileşmiş yara izlerine dönüşürler ama asla silinmezler.

7- Meme küçülte ameliyatı sonrası hastaların aktiviteleri ve sosyal yaşama katılımları belirgin derecede artar ve sağlığın iyiye yükseltilmesi amacı Plastik Cerrahlar tarafından başarılmış olur.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Arzu Akçal

Doç. Dr. Arzu AKÇAL, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2003 - 2009 yılları arasında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2009 yılında Avrupa Plastik Cerrahi Yeterlilik belgesini almaya hak kazanmıştır. 2015 yılında Amerikan Plastik Cerrahi Derneği tarafından, International Scholar bursunu kazanarak derneğin uluslararası üyesi olmuştur.

Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış bir çok makalesi bulunan Doç. Dr. Arzu AKÇAL, iyi derecede ingilizce bilmekte ve mesleki çalışmalarına Özel Muayenehanesi'nde  devam etmektedir.

Doç. Dr. Arzu Akçal
Doç. Dr. Arzu Akçal
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube