Meme büyütme hakkında merak ettikleriniz

Meme büyütme hakkında merak ettikleriniz

Günümüzde meme büyütme operasyonu en çok tercih edilen estetik operasyonları arasında yer almaktadır. Eğer meme ölçülerinizden memnun değilseniz meme büyütme operasyonunu düşünebilirsiniz.

Meme Büyütme Tercih Nedenleri

 Meme ve vücut orantısızlığı

 Meme kanseri sonrası meme rekonstrüksiyonu için

 Meme dokusunun küçüklüğü

 Hamilelik gibi kilo alımı ve kaybı yaşanmış evrelerde meme küçülmesi

 Memede gelişim evresinde gerçekleşen yeterli gelişmeme veya oran bozukuğu gibi durumlarda meme büyütme operasyonu uygulanır.

Meme Büyütme Operasyonunun Avantajları

 Meme ölçüleri büyür

 Sarkma gibi deformasyonlar giderilmiş olur

 Vücut ile oranı sağlanır

 Memede asimetrik bozukluk varsa giderilir.

Meme Büyütme Operasyonun Riskleri

 Ameliyat sonrası izlerin istenildiği gibi iyileşmemesi, Enfeksiyon, Göğüste his değişimi (genellikle geçici),

 Sıvı toplanması (seroma), kanama olması (hematom), protezin etrafında kapsül oluşması (kapsüler kontraktür), Anestezi kaynaklı riskler

Meme büyütme operasyonu ve sonrası

Meme büyütme operasyonunda genel anestezi veya sedasyon eşliğinde lokal anestezi altında yapılabilir, ortalama 1 -2 saat sürmektedir. Operasyonda meme protezi göğüs kası altına veya üstüne olmak üzere iki bölgeye yerleştirilmektedir. Meme protezi yerleşimi içinde meme altı oluktan,meme başı çevresinden, koltuk altından, göbek deliğinden olmak üzere 4 şekilde yerleştirilebilir. Operasyon sonrası kişi durumuna bağlı olarak aynı gün veya 1 gün gözetim altında tutularak taburcu edilebilir. Kişi operasyon sonrasında sadece 1-2 ay özel bir sütyen kullanması önerilir. Ameliyat 1 yılını tamamladığında ve bu bir yıl içerisinde belli aralıklarla rutin kontroller yapılır onun haricinde kişi ameliyat sonrası  1-2 gün içinde günlük yaşamına dönebilir.

Operasyon öncesi ve sonrasında doktorunuzun önerilerini uygulamanız operasyonun başarı oranını artıracaktır.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Fatih Öktem

Op.Dr. Fatih Öktem 1974 yılında Ankara'da doğmuştur. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2006 yılında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'ndan mezun olarak uzmanlığını kazanmıştır. Op.Dr. Fatih Öktem Çankaya'da yer alan muayenehanesinde hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Meme büyütme operasyonu
Op. Dr. Fatih Öktem
Op. Dr. Fatih Öktem
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube