Meme büyütme ,

Meme büyütme ,

Meme büyütme ameliyatları meme dokusunun doğuştan yokluğu, gelişim sürecinde yeterli düzeye ulaşmaması veya başka bir sebeple dokunun kaybedilmesi gibi durumlarda uygulanabilir. Meme dokusunun istenilen hacimde olmaması durumunda uygulanabildiği gibi memede sarkıklık olması durumunda rahatlıkla tedavi amaçlı yapılabilir. Memenin bir başka sorunu olan meme asimetrisinin düzeltilmesi gibi yakınmalar ile gelen hastalara da kolaylıkla uygulanabilir. Hastaların yaş grubu, hastanın meme yapısı, beklentileri ve yapılması gerekenler değerlendirilip uygun tedavi seçeneği gene kişiye özgü olacak şekilde planlanır.

Meme büyütmede yeni nesil protezler ile uzun yıllar sağlıklı bir görünüme kavuşulabilir. Protez ameliyatları güvenilir gönül rahatlığı ile uygulanabilen cerrahi işlemlerdir. Birçok kadın onlarca yöntemi deneyip sonunda başarısızlıkla yüz yüze kalır. Silikon ile meme büyütme ameliyatları alternatifsiz başarılı kesin sonuçtur. Meme kanseri ile arasında bilimsel olarak bir bağlantı olmadığı kanıtlanmıştır. Meme kanseri taraması için yapılan tüm radyolojik testler ile meme protezleri uyumludur ve bu açıdan bir risk faktörü değildirler.

Amerikada her yıl 350000-450000 civarında kadın meme protezi ile tanışmaktadır. Kadında cinsel bir obje olarak ta önemli bir organ olan meme, gelişim çağını tamamlamış tüm kadınlar için hem özgüven hem de hayata pozitif bakmak açısından önem taşımaktadır. Tüm bu bilgiler ışığında meme protezi ameliyatı cinsel kimlik gelişimini olumlu yönde etkiler diyebiliriz.

Meme büyütme ameliyatı hormonel gelişimin tamamlandığı 18-21 yaş sınırından itibaren yapılabilir. Doğum sonrası emzirmeyi etkilediğine dair bilimsel bir olumsuz veri yoktur.

Meme büyütme ameliyatına karar vermiş hasta meme büyütme öncesinde göğüs duvarı yapısına göre istenilen ebatlarda protez seçimi için bir ön görüşme daha yapılır. Ameliyat esnasında seçilmiş olan protez 45 dk süren bir ameliyat ile meme altı plandan yerleştirilir. Meme büyütme ameliyatı sonrasında yapılan cerrahiye bağlı belli belirsiz bir iz kalır. Ameliyat sonrası dönemde 10 gün kadar aktif spor yasaklanır. Hastalar 3(üç)gün istirahat sonrasında günlük aktivitelerine dönebilir.

Meme büyütme ameliyat fiyatı seçilecek protezin çeşidi ve yapılacak anestezi şekline göre farklılık taşır.

Op. Dr. Cahit Vural

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Altuğhan Cahit Vural

Aslen Giresun Göreleli olan Op. Dr. Altuğhan Cahit Vural, 1981 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlkokul eğitimini İstanbul'da, ortaokul ve lise eğitimini ise Ankara'da tamamlayan Dr. Vural, 1999 yılında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başladı ve 2006 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı. Plastik cerrahi üzerine olan ihtisasına 2006 yılında Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilimdalı’nda asistanlık görevi ile başladı. İhtisası öncesinde ise 2005 yıllında Edinburgh Western General Hospital’da James Mander ile çalışma şansı elde etti. İhtisas süresince geçen 6 yıllık asistanlık süresi dolunca gönüllü olarak Van Erciş’e uzman olarak atandı ve mecburi hizmet görevini orada tamamladı. Dr. Vural, Türkiye’nin tek resmi akredite estetik cerrahi fellowship programı ...

Etiketler
Meme büyütme ameliyatı
Op. Dr. Altuğhan Cahit Vural
Op. Dr. Altuğhan Cahit Vural
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube