Lumineers dişler- diş estetiği

Lumineers dişler- diş estetiği

Estetik hayatımızın her alanında önemli bir kavram haline geldi. Saçımızda, kıyafetlerimizde, evimizin dekorunda, binaların görünümünde vb. Fakat en çok ilgimizi çeken estetik konular ise vücudumuzla ilgili olan konular. Burun estetiği, saç estetiği, yüz estetiği, diş estetiği, kaş,  karın, göğüs, bacaklar hatta tırnaklarımıza kadar her noktamızda estetik bir görünüm arayışı içerisindeyiz. Özellikle magazin dünyasındaki ünlülerin sahip olduğu ve yaptırdığı her şey gün geçtikçe daha da ilgi çeker hale geliyor. Daha güzel olmak için bazı kriterler belirleniyor ve bunlara uymak için de hepimiz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Bütün bu estetik kavramlar içerisinde en dikkat çekici ve etkili olan değişikliklerden birisi dişlerinizde yapacağınız değişikliktir. Hepimiz sosyal bir dünya içerisindeyiz. Önceden sadece çalışan ve dışarıda vakit geçiren insanlar sosyal olurken artık sosyal medya sayesinde hepimiz sosyal yaşamın birer parçası haline geldik. Özellikle de “selfie” çılgınlığının ortaya çıkması daha güzel ifadelere, yüzlere, gülüşlere sahip olma isteğini arttırıyor. Bütün bu sosyalleşme sonucunda da diş estetiği giderek daha fazla önem kazanmaya başladı. Diş estetiğinde en çok ilgi gören konulardan birisi de yaprak porselenler ve Lumineers porselenler.

Peki son yıllarda oldukça popüler hale gelen ve Hollywood gülüşü yaratmak için kullanılan bu teknik tam olarak nedir?

Lumineers porselenler diş yüzeyinde herhangi bir değişiklik yapmadan uygulanan ultra ince porselen dişlerdir. diğer porselen kaplamalarda dişleri bir miktar küçültmek gerekir. Fakat bu işlemde dişlerde bir aşındırma yapılmaz. Birçok durumda anestezi bile uygulamaya gerek duymadan işlem tamamlanır. Dişin doğal yapısını bozan ve zarar veren  herhangi bir işlem uygulanmadığı için oldukça fazla talep görüyor.

Peki hangi durumlarda uygulayabiliriz?

Diş estetiğini arttıracak birçok durumda uygulayabiliriz.

Diş aralarındaki boşlukların kapatılmasında

Diş boylarının uzatılmasında

Diş renginin ve dişlerdeki renklenmelerin tedavisinde

Diş kırıklarının düzeltilmesinde

Diş çapraşıklıklarının düzeltilmesinde

 

Herkese uygulanabilir mi?

Lumineers dişler cinsiyet, yaş vb. herhangi bir ayrım olmadan herkese uygulanabilir. Fakat burada kritik olan başlangıçta iyi bir planlama yapmak ve dişlerin final şeklini önceden belirlemektir. Çünkü dişlerdeki estetik problemi çözerken dişlerden aşındırma yapmamız gereken durumlar olabilir. Bu gerekli aşındırmayı yapmadan sorunu çözmeye çalışırsak istediğimizden daha büyük, daha çıkık dişler yapabiliriz. Bu durumda da hem biz hem de hastalarımız mutsuz olabilir. Dolayısıyla herşeyi önceden planlayıp, hastamızı yapılması gerekenler konusunda bilgilendirip, sonrasında işleme başlamamız gerekir.

Peki bu ince dişler dayanıklı olur mu?

Bu dişler oldukça ince porselenlerden yapılmaktadır. Fakat dişlerinize özel yapıştırıcıları ile yapıştırılıyor ve bu yapıştırıcı sayesinde dişinizin doğal bir parçası gibi işlem yapmaya başlıyor. Dolayısı ile doğal dişinize de zarar verecek şeyler sadece bu seramiklere zarar veriyor.

 

Sonuç olarak güzel dişlere sahip olmak hepimizin hakkı. Fakat bundan daha önemli olan sağlıklı ve güzel dişlere sahip olmak… Ve her zaman içtenlikle gülümseyebilmek.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Yasemin Budak

Etiketler
Laminate porselen
Dr. Dt. Yasemin Budak
Dr. Dt. Yasemin Budak
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube