Liposuction yağ aldırma

Liposuction yağ aldırma

Vücudumuzda çeşitli sebeplerden dolayı bölgesel aşırı yağ birikimleri olabilir. Bazen spor ve diyete rağmen bu bölgesel yağlar inatçı davranır. Böyle durumlarda yağlardan kurtulmak ve vücut şekillendirmeye yardımcı olmak için başvurduğumuz en sık ve en iyi cerrahi yöntem liposuction’dır.

Kişiden kişiye göre değişmekle beraber vücutta yağ birikimleri en fazla karın, bacak, kalça, kol, gıdı ve basende olur. Bununla bağlantılı olarak bu bölgeler liposuconı da en sık uyguladığımız bölgelerdir.,

Liposuction ameliyatı genel veya lokal anestezi altında yapılabilir. Ameliyatın süresi liposucon uygulanacak bölge sayısına göre değişir. Ameliyatın nasıl uygulandığından kısaca bahsetmek gerekirse; liposuction yapılacak bölgeye küçük bir delik açılır, bu delikten yağ tabakasına özel bir sıvı verilir.

Bu sıvı yağların çözülmesini sağlar ve sonrasında parçalanan yağlar özel kanüller sayesinde negaf basınçla çekilir. Ameliyat sonrasında kalıcı bir iz görülmez.

Liposuction da diğer estek ameliyatlar gibi 18 yaş üzerindeki kişilere ve deri elaskiye iyi olan hastalara uygulanabilir. Şunu unutmamalı ki liposuction bir kilo verme ameliyatı değildir! Bu ameliyat sadece bölgesel yağların alınması ve vücut şekillendirme amacıyla yapılır.

Hastalar liposuction ameliyatından çok kısa bir süre sonra iyileşir ve günlük sosyal hayatlarına geri dönerler. Bu ameliyatın güzel bir yanı değişikliklerin ameliyattan hemen sonra görülebilmesidir.

Fakat ideal vücut şeklinin oturması için 1-3 ay süreye ihyaç duyulur. Bu süre içerisinde de hasta tarandan dikkat edilmesi gereken bir konu var, o da korse giyilmesi. İlk iki hafta günde 24 saat, sonraki iki hafta boyunca da günde 12 saat hastanın korse giymesini isyoruz ki iyileşme süreci sorunsuz tamamlansın.

Liposuction ameliyatından sonra hastada tekrar bölgesel yağlanma olabilir. Bundan dolayı hastaları ameliyat sonrasında aşırı kilo almamaları konusunda uyarıyoruz.

Liposuction ameliyatı uygun hastaya yapıldığında ve sonrasında hasta belirli kurallara uyduğunda izsiz, sağlıklı ve ideal vücuda ulaşmak çok kolaydır. Bunun için bölgesel yağlanmadan şikayetçi olan kişiler mutlaka konusunda uzman profesyonellerden yardım istemelilerdir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy

Op. Dr. Mbaraka Ahmed LJOHİY, 1975 yılında Tanzanya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2004 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise aynı üniversitede yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Mbaraka Ahmed LJOHİY, çok sayıda ulusal ve uluslararası kongreye katılmış olup bir çok yayını bulunmaktadır. Mesleki çalışmalarına ise, İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde hizmet vermektedir.

Etiketler
Liposuction
Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy
Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube