Lazerle göz rengi değişikliği

Lazerle göz rengi değişikliği

Göz rengimiz aslında; kahverengi, mavi, siyah ya da yeşil pigmentli hücrelerden dolayı oluşmuyor bunun yerine gözümüzdeki İris’in iki katmanından oluşan oldukça özel ve karmaşık bir yapıdan meydana geliyor. Gözümüzdeki stroma’da yer alan melanin ile iki hücre genişliğindeki epitelium’un etkileşimiyle göz rengi ortaya çıkıyor.
Mavi gözlü insanlar tamamen renksiz bir stromaya sahipler ve hiçbir pigmentleri yok, ayrıca hiç extra kolajen de depolamamışlar. Bu yüzden giren tüm ışık yeniden atmosfere dağılıyor ve Tyndall etkisinden dolayı mavi rengi oluşturuyor.
İlginç olan şey, mavi göz rengi için hiçbir renk gerekmiyor, tamamiyle onlara baktığınızdaki mevcut olan ışık miktarına bağlı. Bu nedenle çoğu mavi göz renk değiştirir.
Bu prensiplere göre Stroma Medikal Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gregg Homer  diyor ki; "Her kahverengi göz renginin altında mavi göz rengi yatıyor. Eğer kahverengi rengi veren pigmenti silerseniz ışık stromaya girebilir, ve gözün renkli kısmındaki bisiklet tekerindeki akordiyonlara benzeyen fiberler ışığı dağıtıp geriye de en kısa dalga boyunda olanını yansıtınca, mavi renk açığa çıkar."
Lazer operasyonu  yaklaşık 20 saniye sürüyor, ancak hastanın bu prosedürün ardından birkaç hafta vücudunun ölü pigmentlerden oluşan dokudan kurtulması için beklemesi gerekiyor.
Bu prosedür,yakın gelecekte lasik göz ameliyatı gibi kolay, güvenli ve sıradan bir operasyon halini alabilir. Bu arada yeşil gözlü kişiler de hiçbir şekilde parayla elde edilemeyecek bir göz rengine sahip oldukları için mutlu olabilirler.
Stroma Medikal adındaki Kaliforniya merkezli şirket tarafından yürütülen bu operasyon 5000 dolar tutuyor ve Dünya’da Amerika dışındaki belli ülkelerde yapılabiliyor. Amerikan devleti bu prosedürün ülke içinde yapılabilmesi için onay vermesi gerekiyor ve şirket şu an bu onayı bekliyor.
Yakın bir zamanda da tüm prosedürler tamamlandıktan sonra; Türkiye de de "Aron Company "bünyesindeki sağlık hizmetleri biriminde bu sistemi ilk olarak uygulayacağız.

Sağlıklı günler dileğiyle...

Op.Dr.Ahmet UMAY
Bristol University / Ophtalmology Section
United Kingdom

Kaynak : (Time Dergisi) Sechaber.com 

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ahmet Umay

He was born in Ankara 20.11.1969. He will be secondary school in Ankara,and completed his primary education and education at TED Found Ankara College.  He started medical school by studying English at Meditzinkski Universitet Plovdiv in Bulgaria. Creating a task as a GP for a while followed by England in the United Kingdom/England. He graduated from Queen Mary University of London as a Master of Science(Ophthalmology Specialty).(1996-2000) He graduated from the University of Bristol School of Medicine. Scientific,Surgical Literature.(2000-2001) living, graduation news for a short time,vitreoretinal field duties at Morfields International Eye's of Cilical Surgery Hospital. He has worked in many effective surgeries with good academics and surgeons of the west,such as Prof.Dr. AndrewDavid Dick & Prof. Dr. Rebecca Ford. The ...

Etiketler
Göz rengi değişir mi
Op. Dr. Ahmet Umay
Op. Dr. Ahmet Umay
Kıbrıs - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube