Lazer lipoliz,

Lazer lipoliz,

LAZER LİPOLİZ NEDİR?
Lazer lipo olarak da bilinen yöntem lazer enerjisinin yağ dokusu içerisine bir fiberoptik aracılığıyla gönderilip; yağın parçalanmasının sağlanmasıdır. Gevşek deriyi de toparlama ve selülitli görüntüyü düzenleme özelliğine sahip, hemen hemen tüm bölgelerde uygulama şansı tanıyan ideal bir yöntemdir.
Lazer liposuction'ın pek çok avantajı bulunmaktadır. bunları sayacak olursak, işlem sırasında hemen hemen hiç kanama olmamakta, yağ hücrelerinin zarı lazer ile tahrip edilerek içlerinde bulunan depo yağların sıvılaşıp akması sağlanmaktadır. Ayrıca sadece yağ hücrelerini etkilediği için etraf dokulara, damar ve sinirlere zarar vermemektedir. Yağ sıvılaşmış şekilde tıpkı koyu bir süt gibi alınabilmektedir. Yüz ve boyun gibi bölgelerde yağları lazer ile tahrip ettikten sonra almak gerekmemekte kendiliğinden lenfatikler yardımı ile yok edilmekte ve cilt sarkmaları , kontur bozuklukları olmadan iyileşme sağlanmaktadır.
Erkeklerde özellikle jinekomasti vakalarında lazer lipoliz başarıyla uygulanmaktadır. uygulama için genel anestezi şart değlildir. lokal anestezi veya sedasyon anestezisi ile rahatlıkla uygulanabilir.
Her metodta olduğu gibi bu yöntemde de tekrar aynı bölgede yağlanma olabilir. Çünkü uygulama sırasında yok edilen yağ hücreleri geri gelmez ancak eğer hasta gereğinden fazla kalori alırsa kalan yağ hücrelerinde hacim olarak artış olma olasılığı mevcuttur.
Uygulama genelde 1 seanstır ama uygulanacak alandaki yağ miktarına göre seans sayısı arttırılabilir. 3-4 ay ara ile tekrarlamak mümkündür.
              

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ünal Şahin

Etiketler
Estetik
Op. Dr. Ünal Şahin
Op. Dr. Ünal Şahin
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube