Lazer ile leke tedavisi mümkün müdür?

Lazer ile leke tedavisi mümkün müdür?

Lazer ile leke tedavisinin amacı nedir? Bu tedavinin amacı, güneş lekesi, şu ya da bu nedenle oluşmuş olan çiller, yaşlılık süreci nedeniyle meydana gelen lekeler, et benleri ve doğum nedeni ile oluşan lekelerin ortadan kaldırılmasıdır. Lazer ile yapılan leke tedavisi, diğer leke giderici teknikler ile birleştirilerek de kullanılabilmektedir. Peki, lazer ile yapılan leke tedavisi kaç seanslık bir zaman dilimini kapsamaktadır? Seans sayısını belirleyen şeylerden birisi, lekenin türüdür. Ayrıca bu lekenin ne kadar derine yerleştiği de seans sayısını belirleyen faktörlerdendir. Kişilerin cilt özellikleri de seans sayısını etkileyen öğelerden birisidir. Örneğin yüzeye çok yakın bir yerde yer alan bir çil tek bir seansta gerileme gösterirken, derinlere yerleşmiş olan bir çil 4 ya da 5 seanslık bir süreçte giderilebilir. Bazı derin doğum lekeleri ise 10 – 15 seans gibi uzun tedavi süreçlerinin uygulanmasını gerekli kılabilir. Melazma tarzı güneş lekelerinin giderilmesi için ise 8 – 10 seans arası bir zaman dilimi lazımdır. Lekelerin tedavi edilmesi sürecinde, her bir seanstan sonra, yeni seansın başlaması için 3 – 8 hafta beklenmesi gerekmektedir.

Peki, kişiler lazer ile leke tedavisine ne gibi beklentiler ile yaklaşmalıdır? Yukarıda da söylediğimiz gibi, lazer ile yapılan leke tedavisi işleminin etkinlik gösterebilmesi için, lekenin türünden tutun da derinliği ve cildinizin yapısına kadar birden fazla değişkenin etkisinin hesaba katılması gerekir. Bu nedenlerden ötürü, kişilerin tedavinin sonuçlarından beklentileri, lekenin niteliğine ve doktorun bu lekeyi ortadan kaldırmak için uyguladığı tedavi biçiminde aranmalıdır. Bize göre, alanında uzman bir doktor ile irtibata geçmek ve doğru bilgi almak gerekmektedir. Bu bilgiler ışığında leke tedavisi ile ilgili beklentilerinizi oluşturmanızda fayda vardır.

Peki, lazer ile yapılan leke tedavisinde nelere dikkat etmek gerekir? Lazer ile yapılan leke tedavileri aslında uzun bir zaman diliminde gerçekleştirilebilen uygulamalardır. Bu yüzden uzmanlık gerektirirler. Cilt teni koyu olan kişilerin leke tedavisi bağlamında oldukça dikkatli olması gerekmektedir. Bunun nedeni, koyu tenli olan kişilerde reaksiyonel lekelenme ihtimalinin açık tenli kişilere göre çok daha fazla olmasıdır. Bu ihtimali bilen uzman doktor lazer seçimini doğru bir biçimde yapmalıdır ve cildin aşırı biçimde tahriş olmasından özenle kaçınmalıdır. Kılcal damarları belirgin olan ve cildi hassasiyet gösteren kişilerin leke tedavisinde oldukça dikkatli davranılması gerekmektedir. Çünkü bu türden kişilerin tenleri açık renk olsa bile, reaksiyonel lekelenme ihtimali her zaman için söz konusu olabilir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Oğuz Kılıç

Op. Dr. Oğuz KILIÇ, 18 Ağustos 1978 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Ankara'da bitirdikten sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2002 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise  Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2009 yılında ise Dallas'ta Teksas Üniversitesi Southwestern Medical Center'da  Dr. Rohrich ile birlikte araştırma ve klinik çalışmalarında bulunmuştur. 2011 yılında Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği tarafından verilen mikrocerrahi sertifikasını almıştır. 2012 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevinden istifa ederek kurucusu da olduğu Ever-est Estetik Cerrahi Kliniğinde çalışmalarına başlamış olan Op. Dr. Oğuz KILIÇ, uzmanlık eğitim ...

Etiketler
Lazer ile leke tedavisi
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube