Lazer ile kılcal damar tedavisi

Lazer ile kılcal damar tedavisi

Kılcak damarların %70i genetik %30'u da yaşam biçimiyle ilgilidir. 
Kılcal damarların tek tedavi şekli lazer ile yapılan uygulamalardır.

Kılcal damarlar ağırlıklı olarak bacaklarda ve yüz bölgesinde ortaya çıkar. Yüz bölgesinde yapılan uygulama 10 dakika sürmektedir ve en fazla 3 seansta tedavi tamamlanmaktadır. Bacak bölgesinde yapılan tedavi ise damarların yoğunluğuna göre zaman almaktadır ve tedavi 3-5 seans arasında değişmektedir.

Damar uygulaması ağrılı bir tedavidir olmasına karşın yüz bölgesinde damarlar yüzeye çok yakın olduğundan çok ağrı hissedilmemektedir. Bacak bölgesinde yapılacak uygulamalarda ise hastamız merkezimizde uygulamadan 45 dakika öncesinden başlayarak hazırlanmakta ve ağrı en aza indirilmektedir. Uygulamadan sonra ise herhangi bir ağrı duyulmamakta, hasta normal hayatına dönebilmektedir. Tedavi sonrasındaki bu süreçte, hastaların 1 hafta boyunca çinko veya aloe vera bazlı krem kullanmalarını tavsiye ediyor, sıcak banyo ve ağır spordan ise kaçınmalarını öneriyoruz.

Tedavi iz bırakıyor mu?

Uygulama yapılan bölgelerde çok nadir olarak kabuklanma olabilir ancak kesinlikle iz bırakmaz.

Tedavi ne zaman yapılabilir?

Güneşten sakınmak gerekmesi sebebiyle, kılcal damar tedavisinin kışın yapılması gerekmektedir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Bora Ok

Op.Dr. Bora OK, Kültür Koleji sonrasında orta öğretimini Vefa Anadolu Lisesi'nde bitirdirdikten sonra, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2010 ylında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.  

Mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmekte olan Op. Dr. Bora OK, Türkiye dışında Avrupa kıtası başta olmak üzere dünyanın hemen her bölgesinden gelen hastalara hizmet vermekte ayrıca bu ülkelerde seminer ve bilgilendirme toplantılarına katılmaktadır.

 

Etiketler
Kılcal damarların lazerle tedavisi
Op. Dr. Bora Ok
Op. Dr. Bora Ok
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube