Lazer ile dövme silme tedavileri

Lazer ile dövme silme tedavileri

Lazerle dövme silme çok hassas ve çok kısa sürede (nanosaniye) atış yapabilen Q switch Nd:Yag lazerleri ile yapılmaktadır. Q switch lazeri deri yüzeyine zarar vermeden geçerek deri içindeki koyu renkli dövme pigmentine ulaşır. Dövme pigmenti lazer ışığını emerek ışıktaki enerjiyi ses ve ışığa dönüştürür. Bu sayede deri içindeki büyük parçalar halinde bulunan pigment açığa çıkan enerji ile çevre dokuya zarar vermeden küçük parçacıklara ayrışır.

Her dövme yok edilebilir mi?

Genellikle evet. Günümüzde dövme silme lazerleri çok ileri teknoloji ile üretilmektedir. Siyah ve kırmızı gibi birçok ana rengi lazerle silmek mümkün olmakla birlikte yeşil ve tonları renkler genellikle lazer tedavisine yeterince cevap vermemektedir.

Dövme silme seans sayısı ne kadardır

Dövmelerin lazerle silinmesinde seans sayısını kullanılan boya, uygulanan teknik, kullanılan boya miktarı ve kullanılan lazer türü belirler. Dövme silme seans sayısı 2-12 seans arasında değişkenlik gösterir. Tek renkli ve amatör dövmelerde genellikle daha az seans sayısı gerekirken çok renkli profesyonel dövmelerde seans sayıları uzayabilir.

Dövme silme seans aralıkları ve prosedür.

Dövme silmede seans aralıkları  6-8 haftadır. Dövmelerin lazerle silme tedavisi sonrasında 3-4 gün içinde bir kabuklanma, kızarıklık olacaktır. Yaranın uygun bir temizleyici ile temizlenmesi uygun olur. Bu dönemde güneş koruyucu kremleri kullanılması faydalı olur. Güneşlenme sakıncalıdır.

Dövmenin kısmi olarak çıkarılması mümkün müdür?

Evet mümkündür. Dövmenin içindeki bir yazı veya desenin yok edilmesi işlemlerini yapabilecek incelikte lazerler ve teknikler kullanılmaktadır.

Kalıcı makyajları dövme lazeri ile çıkarmak mümkün mü?

Kalıcı makyajlar da lazerle silinebilir. Seans sayısı yine kullanılan renge ve işlenme derinliğine göre değişir.

Lazerle dövme silme riskleri nelerdir ?

Lazerle dövme silme tedavilerinin büyük çoğunluğunda kalıcı bir lekelenme veya iz gelişmemektedir. Fakat her tıbbi işlem beraberinde belli riskleri getirir. Eğer hastanın geçmişte keloid, hipertrofik skar gibi risk barındıran bir durumu varsa sorun gelişme riski artmaktadır. Uygulama öncesi ve sonrası uymanız gereken kurallara uyduğunuz takdirde genellikle sorun yaşamadan dövmenizi silmek mümkün olmaktadır.

Lazerle dövme silme ağrılı bir işlem midir?

Aynı uygulamada hissedilecek ağrı hissi hastadan hastaya göre  değişmektedir ve belirgin bir ağrı oluşmaz.Ağrı gidermek amacıyla bazı durumlarda soğutma sistemleri, buz uygulama veya lokal anestezik kremler ile uyuşturma gerekebilir. İşlem sonrası ağrı kesici kullanmaya genellikle gerek yoktur.

Esteloft Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği olarak çift dalga boyunda ışın üreten ve birçok renge etkili Q switch Nd:Yag lazeri kullanılmaktayız. Q switch lazerler aynı zamanda ciltte yer alan tüm lekelerin (yaşlılık ve güneş lekeleri) tedavisinde ve karbon peeling uygulamalarını da gerçekleştirmektedir.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ali Tufan Soydan

Op. Dr. Ali Tufan Soydan, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Şişli Eftal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak  Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmuştur. 

Mesleki çalışmalarına Op. Dr. Ali Tufan Soydan - Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Merkezi'nde devam etmektedir.

 

 

Etiketler
Lazer ile dövme nasıl silinir
Op. Dr. Ali Tufan Soydan
Op. Dr. Ali Tufan Soydan
Bursa - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube