Lazer epilasyon ile yaza hazır olun

Lazer epilasyon ile yaza hazır olun

İstenmeyen kıllardan kurtulmak sadece konfor sağlamaz aynı zamanda estetik açıdan daha çekici bir görüntü oluşturur. Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve sağlıklı yoludur.

Dünyada yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahip olan lazer epilasyon gelişen teknolojik ürünlerle birlikte daha kolay ve konforlu bir hale gelmiştir.
Günümüzde kadınlar kadar erkeklerin de rağbet ettiği, hızlı, ağrısız ve etkili bir epilasyon yöntemidir.Kliniğimizde son jenerasyon hibrit lazer teknolojisi Mediostar next kullanılmaktadır.  

Lazer epilasyona gelmeden önce ne yapılmalıdır?

Hibrit lazer uygulaması için kişinin 1 ay içinde ağda, cımbız ya da manuel epilasyon cihazlarıyla kılları kökten alma yapmamış olması gerekir. Çünkü hibrit lazer direkt kıl köküne atış yapan bir sistemdir. Uygulamadan bir gece önce sıfır jilet yapılır.

Lazer epilasyon için bir yaş sınırı var mıdır?

Lazer epilasyon uygulaması 18 yaşını doldurmuş, hormonal rahatsızlığı ve herhangi bir deri rahatsızlığı olmayan herkese yapılabilir.

Lazer epilasyon kimlere uygulanmaz?

Adet döneminde, hamilelik ve emzirme dönemlerinde hormonal değişiklikler nedeniyle uygulama yapılmaz. Hormonal bozukluğu olanlar, cilt kanseri olanlar ve cildinde aktif lezyon olan kişilere uygulama yapılmaz.Solaryum ya da güneşlenerek bronzlaşılmışsa, bronz ten kişinin kendi rengine gelene kadar uygulama yapılmaz.Cilt soyma ürünleri kullananlar bıraktıktan 15 gün sonra uygulama yaptırabilirler.

Lazer epilasyonda seans aralıkları ne kadardır?

Seans aralığı ortalama 6 haftadır.

Lazer epilasyon her dönem yapılabilir mi?

Lazer epilasyon uygulaması her mevsim yapılabilir. Ancak yaz döneminde güneşlenmeden 20 gün öncesi ve sonrasında  uygulama yapılmaz.  Uygulama sonrasında yaz ve kış döneminde mutlaka güneş koruyucu kullanılmalıdır. 

İnce tüylerde lazer epilasyon uygulanır mı?

Lazerin tedavi edemediği ince tüyler için Q-switch nd yag lazer ile sarartma işlemide yapılmaktadır.Q-switch nd yag lazer leke tedavisi ve dövme silmede etkin olarak kullanılan bir lazer sistemidir. Başlıca uygulama alanları dövme silme, cilt, güneş ve yaşlılık lekeleri, gözenek sıkılaştırma, karbon peeling, akne ve malesma tedavisidir.  Q-switch nd yag pastelle lazer aynı zamanda lazer epilasyonla sonuç alınamayan fakat estetik açıdan rahatsız eden koyu renk ayva tüylerde sarartma işlemi yapıyor. Uygulamayı ortalama 2 ayda bir tekrarlamak gerekiyor. Fakat tüy koyuluğuna görede değişen süreçler var. Düzenli uygulandığında cilt tonunu düzenler. Ağrısızdır. Her mevsim uygulanabilir. 

Lazer epilasyon uygulaması Estetik Cerrahi Uzmanının sizi değerlendirmesinden sonra deri ve kıl yapınıza göre yapılmaktadır. Hastalarımızın sağlık koşulları ön planda tutularak en güvenli etkin ideal sonuçlara ulaşılması hedeflenir.

 

 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Zühtü Demir

Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 01 Ocak 1964 tarihinde Antalya - Elmalı'da doğmuştur. Lise öğrenimini Antalya Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1987 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ihtisasını ise 1996 yılında tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında Ankara Onep Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği'nde mesleki çalışmalarına başlamış olan Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 2001-2002 yılları arasında, bilgi ve deneyimini artırmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri New York'ta, sırasıyla Mount Sinai Medical Center, New York University School of Medicine ve Montefiore Medical Center Albert Einstein Collage of Medicine Plastic Surgery Departman'larında çalışmalarda bulunmuştur. 2009 yılında Estetik Plastistik ve Rekonstrüktif Cerrahi ...

Etiketler
Lazer epilasyon hakkında merak ettikleriniz
Doç. Dr. Zühtü Demir
Doç. Dr. Zühtü Demir
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube