Lasik ameliyatı

Lasik ameliyatı

Lasik-Ameliyatı ayakta uygulanan bir ameliyattır. Size bir bone ve galoş verildikten sonra ameliyat masasına yatırılırsınız ve yüzünüz bir dezenfektan maddeyle temizlenir. Gözleriniz göz damlalarıyla uyuşturulur, böylelikle ameliyat esnasında hiçbir şey hissetmezsiniz.

Kirpiklerinizi ameliyat bölgesinden uzak tutmak için gözleriniz steril bir folyo ile örtülür. Göz kapaklarınız açık tutmak için özel bir alet gözünüze yerleştirildikten sonra lazer sistemi ve girilen veriler cerrah tarafından tekrar kontrol edilir. Gözleriniz şimdi suyla yıkanır ve kurutulur. Tüm ameliyat boyunca sadece yeşil ışığa bakmanız yeterlidir.

Gözünüzün üstüne saniyeler içerisinde Kornea lamelini (Flap) kesen bir Mikrokeratom yerleştirilir. Bir sonraki adımda lamel yukarıya doğru katlanır ve Lazer ışını gözünüze doğru konumlandırılır. Lazer prosedürü sadece birkaç saniye sürer.

Lazer prosedürün türü ve süresi hastanın görme bozukluğu derecesine ve Diyoptri değerlerine bağlıdır. Ameliyat sırasında gözünüzü hareket ettirecek olursanız Eyetracker devreye girer. Bu sistem göz hareketlerinizi hassas bir şekilde takip eder. Yeşil ışığa bakmadığınız anda lazer otomatik olarak durur. Cerrah lazeri tekrar konumlandırdıktan sonra ameliyata devam edilir.

Sonra yukarıya doğru katlanan lamel eski pozisyona getirilir. Lameliniz kendiliğinden tekrar yapışacaktır. Cerrah her şeyi tekrar kontrol ettikten sonra gözünüz suyla yıkanır ve diğer gözün ameliyatına başlanır. Ameliyattan sonra size dinlenmeniz ve rahatlamanız için birkaç dakika zaman tanınır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Leyla Kandur

Op. Dr. Leyla Kandur, 1965 Yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni başarıyla tamamlayarak 1989 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda yapmıştır. 1993-1997 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde Kaliforniya Üniversitesi’nde Ön Segment Cerrahisi ( Katarakt, Kornea ve Refraktif Cerrahi ) üst ihtisası yapmış ve burada başasistan olarak çalışmıştır. Ayrıca 1997 yılında Bausch&Lomb firmasının en iyi genç göz bilim adamı ödülünü almış ve daha sonra UCLA ( Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles ) Jules Stein Göz Enstitüsü tarafından hem klinik başarısı hem de bilimsel araştırmaları nedeniyle her yıl sadece bir kişinin seçildiği EyeSTAR ( Göz Yıldızı ) olma başarısın ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
youtube
Etiketler
Laser
Op. Dr. Leyla Kandur
Op. Dr. Leyla Kandur
İstanbul - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube